Her holder det på å gå galt for Torbjørn (10) mot stormesteren

Startskuddet for sjakk-NM gikk av lørdag, og på Pyramiden startet det hele med simultansjakk for alle som turte prøve seg mot en av Norges beste sjakkspillere, stormester Kjetil Aleksander Lie.

FELLE: Torbjørn Larsen Valvåg (10) gikk i en felle mot stormesteren. Likevel klarte han å hente seg inn 

nyheter

Markus Ellingsen (13) fra Alta var en av motstanderne til Lie.

– Jeg tapte. Det gikk som forventet i dette partiet, men jeg skal delta i NM i juniorklassen og ser fram til ei uke med sjakk og gode venner, sier 13-åringen.

GLEDER SEG: Markus Ellingsen (13) tapte mot stormesteren, men gleder seg til sjakk-NM. 

Stormesteren var derimot ikke uslåelig, for sjakkhåpet Torbjørn Larsen Valvåg (10) fra Tromsø klarte å overliste han i sitt parti.

– Det er artig å vinne. Taktikken min var å vinne på tid, og det virket. Jeg åpnet med jugoslavisk drageåpning, sier Valvåg som spiller sjakk fem timer i uken.

Han skal delta i NM i miniputtklassen.

– Hva gleder du deg mest til?

– Bare å spille sjakk, sier han med et smil.

Saken fortsetter under bildet!

SEIERSHERRE: Torbjørn Larsen Valvåg (10) spilte suverent og var den eneste som klarte å slå stormesteren i første runde. 

– Skal være show

Kjetil Aleksander Lie er tidligere norgesmester i sjakk og har den gjeve tittelen stormester. Han gikk av med ni av ti seiere i første runde.

– Jeg er godt fornøyd. Dette er en fin måte å få i gang formen før NM. Jeg har 15 minutt på hvert av partiene, men siden det er ti parti får jeg i realiteten 90 sekunder mot hver motstander. Det er veldig hektisk å spille slik, så man får trent intuisjonen godt. Det viktigste er at det er litt show for dem som kommer og ser på, sier stormesteren, som har varme ord om sin 10 år gamle overmann.

– Torbjørn slo meg. Han spilte godt, og brukte min favorittåpning; dragevarianten. Det førte til at det ble et spennende parti, sier Lie og fortsetter:

– Han gikk i en felle underveis slik at jeg fikk en sterkere posisjon, men han klarte å spille solid og uten noen store feil, og da røyk tiden for meg.

HEKTISK: Stormester Kjetil Aleksander Lie spiller mot ti motstandere samtidig på Pyramiden. 

Spiller best i Tromsø

Lie skal spille om kongepokalen i NM, og selv om det ikke er hjemmebane er han glad for å spille i Tromsø.

– Tromsø er den plassen jeg har best erfaringer med å spille turneringer. Både med tanke på resultat og stemning på turneringene, konstaterer den tidligere norgesmesteren.