Det skriver Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet på sine nettsider.

Det var fredag 27. mai at de rundt 200 jusstudentene ved 4. avdeling på masterstudiet ved UiT fikk beskjed om at en eksamen de tok 6. mai hadde blitt annullert.

Har behandlet saken

Årsaken var klager på formelle feil ved gjennomføringen av eksamen, ettersom deler av eksamensoppgaven var synlig i eksamenslokalet for noen studenter inntil en time før eksamen startet. Studentene kunne ikke se selve eksamensoppgaven, men det var mulig å forstå hvilket fag de ville få på eksamen, ifølge UiT.

Nå har klagenemnda behandlet saken, og vedtatt at eksamen JUR-3003 ved masterstudiet blir annulert, skriver UiT.

- Klagenemnda har vedtatt at eksamen skal annulleres. Det forholder vi oss til, og Det juridiske fakultet vil gi studentene informasjon om ny eksamen, uttaler Heidi Adolfsen, studiedirektør ved UiT, på deres nettsider.

- Det har skjedd en menneskelig feil og utfallet er sterkt beklagelig overfor de berørte studentene. Vi gjennomgår våre rutiner for å sikre at dette ikke skjer igjen, utdyper studiedirektøren.

- Oppleves surt

Julie Aaheim, tillitsvalgt for studentene på fjerde avdeling jus på UiT, uttalte seg til iTromsø da saken kom opp i mai. Hun fortalte at feilen er klanderverdig, men ikke på det nivået at eksamen til 200 studenter skal annulleres.

– Dette oppleves veldig surt, rett og slett. Den lille feilen som ble begått under eksamen har veldig liten betydning med tanke på at denne eksamenen gjelder for et helt år. Om noen fikk mulighet til å lese seg opp på flere hundre sider med pensum i 35–40 minutter før eksamen, har det uansett ikke gitt dem en god forståelse av innholdet, sa hun da.

Refunderer reiseutgifter

På sine nettsider skriver UiT at berørte parter som ikke lengre er studenter ved UiT, kan kontakte Det juridiske fakultet for spørsmål angående refusjon av reiseutgifter som følge av at det må avlegges ny eksamen.

- Det Juridiske fakultet vil besvare alle henvendelser fra berørte studenter. Vi legger også opp til at studentene som er berørte parter og ikke lengre er student ved UiT, vil kunne få refundert reiseutgifter som de blir påført som følge av at de nå må avlegge ny eksamen, sier studiedirektør Heidi Adolfsen.