Elin (53) og søsknene havnet midt i blues-cruise-forlis: - Vi tok det med ro - det var tross alt 20 grader i vannet

Elin Ophaug Kramvik satt inne i charterbåten «Johanna» og koste seg med reker og hvitvin da den plutselig forliste.

REDDET: Passasjerer som egentlig ville få med seg blueskonsert ombord i båten, måtte se seg nødt til å bli reddet. Foto: Privat 

VANN: Store vannmengder fosset inn etter kollisjonen. 

SØSKEN: Tromsø-søsknene Hanne (60), Elin (53), og Trond (57) Kramvik var ombord i båten. Foto: Privat 

nyheter

Klokken 22.30 lørdag kveld meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter at båten «Johanna» hadde sunket. Politiet fikk første melding om hendelsen lørdag kveld rett før klokken halv ti. Noen minutter senere var politibåten fra Oslo på stedet.

Elin Ophaug Kramvik (53) og søsknene Trond (57) og Hanne (60) fra Tromsø var om bord da båten forliste. Sammen med dem var 145 andre gjester, pluss mannskap og et bluesband som holdt konsert.

– Vi hadde tatt oss en helgetur hvor vi skulle på countrykonsert, og tenkte å dra på blues-cruise i samme slengen, forteller Elin Ophaug Kramvik til iTromsø.

– Full fart mot bergveggen

Med hvitvin i glasset og reker på fatet, koste søskenflokken seg under dekk da ulykken inntraff.

– Det er ingen som vet hva som egentlig skjedde. Bandet spilte musikk og vi koste oss da båten plutselig skjøt full fart mot en bergvegg og krasjet. Alle satt bare og tenkte «hva skjedde nå?», sier 53-åringen.

LES OGSÅ: Feirer jubileum uten drukningsulykker


– Vannet fosset inn

Deretter begynte dramatikken.

– Vannet fosset inn. Jeg måtte bare ta tak i tre redningsvester til oss. Vi sa fra til mannskapet at båten tok inn vann, men de trodde først ikke på oss, sier Kramvik.

– Det verste var nok for en person som var på do da det hele skjedde. Plutselig hadde hun vann til anklene. Båten tok inn mye vann.

53-åringen anslår at dramatikken varte omtrent i en halvtime.

– Det var en som satt i rullestol, og en med kraftig cerebral parese om bord i båten, men de ble tatt godt hånd om.

LES OGSÅ: Sjekk hvilke båter som ligger til kai i indre havn i dag

– Er fra Nord-Norge

Til tross for en synkende båt, tok Elin Ophaug Kramvik det hele med ro.

– Vi er fra Nord-Norge, og det var maks femti meter fra land. Vi hadde redningsvester og det var omtrent tyve grader i vannet. Hadde det skjedd i Nord-Norge, ville vi ha blitt nedkjølt, men det hadde ikke vært farlig her sør, sier 53-åringen.

Når passasjerene skulle komme seg av båten, hadde mannskapet endelig fått båten i revers, og var på vei ut i havet igjen.

– I tillegg gikk alle som skulle bli reddet av båten på den ene siden, så båten fikk overfall, sier Kramvik.

– Var dere redde?

– Det var en del action, men vi fikk ikke panikk. Det var et par damer ombord som ikke kunne svømme da, men vi fikk ikke panikk, sier 53-åringen.