Vincent vant ekstremsportløpet etter 27 (!) timer i tåka

Vincent Gaudin gikk seirende ut av The Canal Challenge etter over et døgn med løping.

VANT: Vincent Gaudin vant «The Canal Challenge» foran Maxime Dombeck fra Frankrike og Frode Lein fra Tyskland.ALLE FOTO: The Canal Challenge 

nyheter

På lørdag ble ekstremtsportløpet «The Canal Challenge» avsluttet i Tromsø - et 14 mil langt løp som betraktes som utrolig teknisk og vanvittig tøft.

Løypa startet ved Storjord og fortsatte inn i Lyngsalpene. Deretter tok utøverne båt fra Lakselvbukt til Stordalsstrand, og løp inn til mål bak Ishavshotellet i Tromsø. Mannen som gikk seirende ut av dette enormt krevende blodslitet var Vincent Gaudin fra Frankrike.

– Det var veldig hardt, men jeg har vært en del i Skandinavia og løpt, og løp blant annet da det ble arrangert i Lofoten i fjor. Det var utrolig vanskelig med alle fjellene, da man ikke har noen løype å følge som vi har i Frankrike, forteller Gaudin til iTromsø.

EKSTREMT: Løpet bydde på mange utfordringer. 

– Jobbe med psyken

Veien dit kan nesten sies å være umenneskelig tøff. 10 deltakere stilte til start, men kun seks klarte å fullføre. Gaudin kom i mål på tiden 27 timer og 16 minutter, og det som førstemann.

– Man må virkelig jobbe med psyken underveis i disse løpene, sier franskmannen.

En av elementene – som er vanskelig å kontrollere – er været, og at det regnet og var et tåkehav uten like var ikke enkelt å håndtere.

– Det var problematisk, forteller arrangør Jerome Lollier.

Ekstra sikkerhet

Med seg på laget hadde franske Lollier mange frivillige. Den som hadde ansvar for den delen var Thomas Phillip Kolstrøm.

– Vi hadde 22 frivillige med oss fra Ullsfjord Sportsklubb. Vi måtte ha ekstra sikkert grunnet tåka, foreller Kolstrøm.

– Jeg tror alle frivillige satte pris på opplevelsen, og fikk møte folk fra hele verden, legger han til.

GLADE: Her smiler alle deltakerne bredt som deltok i løpet.