Disse lærlingene er de eneste av sitt slag i byen

Tromsø Museum har tatt inn fotolærlinger for første gang siden 2011. Daniel Lilleeng og Julia Hartviksen Brekmo blir dermed de eneste fotolærlingene i Tromsø kommune.
nyheter

SØR-TROMSØYA: Både Breivika og Breivang videregående skole tilbyr fotografutdannelse under Media og kommunikasjonslinjen, men svært få får muligheten til å praktisere yrket etter skolegang. De siste fem årene er det nemlig bare to personer som har vært lærlinger i fotoyrket.

– Sist vi tok i lærlinger var i 2011. Av praktiske årsaker har det ikke latt seg gjøre å ta inn nye før i år, forteller Mari Karlstad ved Tromsø Museum, hvor de to lærlingene har fått jobb.

Stor etterspørsel

Ettersom det er såpass få fotostillinger i Tromsø var etterspørselen stor da Tromsø Museum lyste ut lærlingplassen.

– Interessen har vært veldig stor, med totalt 17 søkere. Noen av disse har dog ikke vært aktuelle, ettersom de ikke har vært videregåendeelever, forteller Karlstad.

Hun sier det var kvaliteten på bildene som gjorde at Lilleeng og Brekmo skilte seg ut blant de mange søkerne.

– Alle kandidatene måtte legge ved fem bilder i tillegg til søknaden. Da jeg så bildene til lærlingene, var det tydelig at de var faglig dyktige. I tillegg har jeg fått inntrykk av at de virker interesserte og iherdige, forteller Karlstad.

– En drøm

Lærlingene selv er også svært fornøyde med å ha sikret seg jobb de to neste årene.

– Å kunne kalle seg fotograf, har vært en drøm siden jeg begynte å ta bilder. Nå er jeg ett steg nærmere, forteller Lilleeng, som ble veldig glad da han fikk høre nyheten.

– Jeg hadde hørt at det var mange søkere, så jeg skjønte at det måtte være tøff konkurranse. Derfor ble jeg svært glad da jeg fikk høre at jeg fikk stillingen. Hvis jeg ikke hadde gjort dét, så vet jeg ikke hva jeg skulle gjort til høsten, sier Lilleeng.

Julia Hartviksen Brekmo var dessverre ikke tilgjengelig for en prat mandag.