Det første direkteflyet fra Zürich landet i Tromsø 24. juni, og frem til 12. august er det ukentlige avganger. Reiseoperatør er Travelhouse, et underbruk av den store sveitsiske reiseoperatøren Hotelplan Plan Suisse AG. Nå har de og flyselskapet Helvetic Airways bestemt seg for å satse ytterligere på Tromsø.

– Vi har veldig stor tro på potensialet til Nord-Norge som reisedestinasjon og setter derfor opp en egen vinterrute. Hver lørdag fra 7. januar og til og med 11. mars kommer vi til å fly direkte mellom Zürich og Tromsø, skriver produktdirektør i Hotelplan, Travelhouse og Globus Reisen, Sandra Räber i en mail til iTromsø.

Hvalsafari, hundesledeturer, nordlyset og vinterlandskapet kommer ifølge Räber til å være de viktigste opplevelsene for de reisende.

Utmerkede tilbakemeldinger

Og at sveitserne har latt seg imponere, er det ingen tvil om.

– 23. juni reiste en gruppe journalister fra Sveits til Tromsø. De returnerte dagen etterpå med direkteflyet vårt. De lot seg begeistre stort og har allerede skrevet mange saker om byen i sveitsiske medier, sier Räber.

Tilbakemeldingene fra turistene har heller ikke latt vente på seg.

– Takket være et godt vær kunne turistene nyte den første turen til Tromsø til fulle. Møtet med de populære huskyene som drar hundesledene, turen med Hurtigruten og det spektakulære landskapet ble fremhevet som høydepunktene på reisen, sier Räber.

Les også: SAS styrker flytilbudet til Tromsø

Fantastisk med interesse

Produktdirektøren er dessuten overbevist om at Nord-Norge er et interessant reisemål av flere årsaker.

– Sveitserne setter pris på vennlighet, ekte opplevelser og unikt landskap. Det er ting Nord-Norge kan by på, sier hun.

Turistinformasjonsansvarlig i Visit Tromsø, Oda Kvaal-Tanguay, forteller at de merker at det er vekst i det sveitsiske markedet.

– Det er fantastisk at ruten går så bra på sommerstid, særlig siden det til nå har vært størst interesse for å sette opp slike ruter på vinteren. Vi har merket at det er en vekst på det sveitsiske markedet, blant annet ved at turoperatørene er mer aktive inn mot Tromsø, og mye av grunnen til det er nok nettopp denne charterruten mellom Zürich og Tromsø, sier Kvaal-Tanguay.