Gammelordføreren smigret over "politisk" gatekunst

Grafitti og annen gatekunst blir jo oftest sett på som radikal og politisk - men en grafittimaler i Tromsø ser ut til å lengte etter gamle dager...

GRAFITTI: Noen vil tydeligvis ha tilbake tidligere ordfører Jens Johan Hjort - og gir uttyrkk for det på sin måte... 

ETTERLENGTET: Tidligere ordførere Jens Johan Hjort.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I hvert fall må vel budskapet fra ham eller henne tolkes dit hen.

"Jeg vil ha Hjort tilbake" står det skrevet på en ukjent grå betongvegg en eller annen plass i byen.

Gammelordføreren tar oppfordringer med et stort smil, og sier at det er litt stas at noen tydeligvis ønsker en politisk comeback.

Delte meninger...

- Det er jo selvfølgelig morsomt. Men om man ser nøye etter så har noen skrevet "why" - så det er nok delte meninger om saken, sier gammelordfører Jens Johan Hjort.

- Gatekunst - og dokunst - bruker jo komme rett fra levra og hjertet. Du føler ikke for å følge "kravet" - og komme tilbake?

- Neida, dette påvirker ikke den saken. Der er det intet nytt å melde. Men det er jo helt klart artig, sier Hjort.

Han ser det heller ikke som vandalisme at noen har valgt å "pynte" en grå betongvegg med slagord og bilder - selv om enkelte mediabloggere har fremmet nettopp slike påstander.

Kunstnerisk nivå

- I utgangspunktet er grå betongvegger veldig kjedelig. Men jeg er uenig med Yngve (Olsen Sæbbe, red.anm) for om grafittien både er morsom og konstruktiv så mener jeg at vi skal ha høy terskel for å godta den, sier Hjort.

Han vil ikke uttale seg konkret om den aktuelle grafittien som krever hans tilbakekomst.

- Jeg uttaler meg kun ut fra verkets kunstneriske nivå. Hadde jeg visst hvor veggen var kanskje jeg hadde lagt inn et bud, men da ville jeg kanskje fått min kone Nina på nakken, sier Hjort med en latter.

Gammelordføreren la ut bildet av grafittien på sin Facebook-side, og han har fått en rekke kommentarer. Blant annet skriver tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen "Det grenser opp mot selvdyrkelse, haha..."