Dette er tromsøværingers feriefavoritter

Antall tromsøværinger som velger å feriere på cruise har fordoblet seg på ett år.

CRUISE-BOOM: Ifølge Ticket Feriereiser i Tromsø og Berg-Hansen Nord-Norge er det nå cruise som er den nye reisetrenden blant tromsøværinger. I løpet av ett år har begge reisebyråene hatt en økning på omkring 50 prosent på salg av cruise-reiser. Foto: Ticket 

nyheter

Det viser reisetrendene hos Berg-Hansen Nord-Norge og Ticket Feriereiser i Tromsø.

Marion Rochmann, ferieansvarlig i Berg-Hansen Nord-Norge, ser en klar trend blant tromsøværinger. Det er nemlig slik at stadig flere legger ferien til sjøs.

– Cruise er i tiden, og det blir flere og flere som bestiller dette. Det er mange store familier som bestiller den type reiser, sier Rochmann.

– Vi har nok en økning på 50 prosent når det kommer til cruise-reisende, sammenlignet med i fjor, legger hun til.

 

Reisetrend

Les også: Tromsøværinger tar en mer nøktern ferie enn «søringene»

Den samme trenden viser seg hos Ticket Feriereiser i Tromsø.

– Vi ligger på omtrent samme økning som Berg-Hansen. Cruise er inn. Det er en fin ferie hvor man får oppleve mye. Det er jo faktisk et flytende hotell, og man våkner hver morgen til en ny havn, med ny utsikt. Samtidig er det en pakke hvor alt er inklusivt, og det er heller ikke så dyrt som alle skal ha det til. Vi ser at dette er den nye reisetrenden i år, sier Kjetil Johannesen, selger hos Ticket feriereiser.

FIN FERIE: Kjetil Johannesen, selger hos Ticket feriereiser, forstår godt hvorfor tromsøværinger velger å reise med cruise. – Det er faktisk et flytende hotell, og man våkner hver morgen til en ny havn med ny utsikt, sier han. Foto: Ingrid Aronsen 

 

Til tross for at cruisereisene stadig blir mer populære, er det likevel de tradisjonsrike charterrutene som trekker flest folk. Og da er det spesielt en forutsetning som tromsøværinger foretrekker.

– Avgangene direkte fra Tromsø er mest populære. Det er et stort pluss for barnefamilier og eldre. Det er lettvint i stede for å måtte overnatte ei natt eller to på reisen nedover, sier Rochmann.

Kreta er vinneren

Både Ticket og Berg-Hansen mener Kreta er den soleklare vinneren blant tromsøværinger i år. Den destinasjonen er etterfulgt av Alicante, Mallorca, Gran Canaria og Bulgaria. Johannesen i Ticket trekker også fram storbyferie som populære, blant annet reiser til Barcelona og Roma.

– Vi selger også en god del til Kroatia, dette til tross for at det går fra Oslo, sier Rochmann.

Les også: Hit reiser Tromsø-folk

Reisepakker

Det er charterreiser som lokker flest når de skal til sørlige strøk. Likevel ser Rochmann at det er flere som vil ha skreddersydde «pakker» tilpasset deres ønske.

– Det er lettvint med charter, men vi lager også en god del reisepakker til dem som ønsker. Det er jo mange som ikke kun ønsker sol og bad. De ønsker gjerne å oppleve kultur, mosjonere, gå i fjellet og lignende, sier hun.

Fortsatt ledig

Og dersom du er en av dem som er sent ute med å bestille sydentur, er det fortsatt ikke for sent.

– Vi har noen strøplasser igjen i skoleferien. Dette er noen ledige til Kreta, men det er først i august. Det er også billetter til Tyrkia. Hvis folk er fleksible, er det jo en mulighet å reise fra Oslo, sier Rochmann.

CHARTER: Til tross for at det er stor økning i antall cruise-reiser, er det fortsatt charterturer som trekker flest folk. Både Berg-Hansen og Ticket peker ut Kreta som den store vinneren i år. På bilde Marion Rochmann, ferieansvarlig i Berg-Hansen Nord-Norge. Foto: Privat 

 

– Mitt inntrykk er at folk har vært tidlig ute med å bestille i år. Folk begynte med å bestille i januar og februar. På dette tidspunktet er prisene også gunstig, legger hun til.

– Mesteparten av reisene direkte fra Tromsø er fullbooket. Det er noen datoer vi kan klare å ordne, men det er stort sett fullbooket. Vi er noen plasser ledige til Tyrkia og et par til Kreta. Bulgaria er faktisk nesten fullbooket, sier Johannesen.