Tromsø-par på bryllupsreise havnet midt i terrordramaet

Første dag på bryllupsreisen ble dramatisk for Marit Therese Rognmo og Erik Gjømle.

BRYLLUPSFERIE: Erik Gjømle og Marit Therese Rognmo er her avbildet på balkongen på hotellet i Nice. Det ligger bare 300 meter unna strandpromenaden der terrorangrepet fant sted torsdag kveld. Foto: Privat 

nyheter

NICE/TROMSØ: Lørdag giftet paret seg i Tromsø domkirke og sent onsdag kveld kom de fram til Nice, der de skulle tilbringe den første uken på bryllupsreisen.

Sent torsdag kveld på nasjonaldagen ble idyllen brutt av et terrorangrep ved strandpromenaden. 84 menneskeliv gikk tapt da en bil kjørte inn i folkemengden og sjåføren hoppet rundt og skjøt rundt seg, før han selv ble skutt og drept av politiet.

Les også: - Vi trodde først det var et uvær på vei.

– Det ble ganske dramatisk på torsdag. Vi var ikke i nærheten av strandpromenaden, men satt og spiste på en restaurant rundt en kilometer unna, sier Marit Therese Rognmo til iTromsø.

Bor 300 meter unna

Ekteparet som har bodd i Tromsø de siste fem årene, var først ikke klar over hva som hadde skjedd.

– Vi så at noen folk løp forbi og tenkte først at de kun løp vekk fra fyrverkeriene, men så oppdaget vi at folk så redd ut, så da bestemte vi oss for å dra rett på hotellet, forteller Rognmo.

Ekteparet skjønte fort at noe hadde skjedd og skrudde på nyhetene der de fikk med seg den grusomme nyheten.

– Vi hadde ikke fått med oss veldig mye til da, men opplevde at det var panikkstemning. Det var utrolig mange folk som løp i gatene. Hotellet vårt er 300 meter fra stranden, så vi gikk i motsatt retning av der folk løp fra. Det var litt ekkelt å få hele strømmen av folk mot seg, sier Rognmo.

Reiser videre

Ekteparet skulle egentlig være en uke på bryllupsferie i Nice, men reiser nå videre.

– Vi har bestemt oss for å reise videre til Italia på lørdag. Vi har det bra og er i god behold, men det ble mye mer drama enn man ønsker seg. For vår del er det ikke så ille, siden vi bare kan reise videre. Det er jo verst for alle dem som er rammet av tragedien her nede, sier Rognmo.