Dette er nyheten «alle» landets gamere har ventet på

Pokémon Go er endelig sluppet i Norge!

Pokemonen "Poliwag" på hurtigrutekaia i Tromsø.   Foto: Lars Marius Matre

nyheter

Spillet, som ble lansert i USA, Australia og på New Zealand 6. juli har blitt enormt populært - også i Norge. Og det på tross av at spillet ikke har blitt lansert her til lands ennå. Før nå.

Les også: Her finner du Pokémons i Tromsø.

Lørdag kunne nemlig spillnettstedet Gamer.no melde at Pokémon Go endelig er sluppet i Norge.

Årsaken til det sene slippet her til lands, og i andre europeiske land, er ifølge Gamer.no stor serverpågang.

Nettstedet beskriver spillet som følger: «I Pokémon Go inntar man som vanlig rollen som en vaskekte Pokémon-trener. Ved hjelp av mobiltelefonens innebygde GPS må man deretter labbe omkring i den virkelige verden for å finne de titulære lommemonstrene. Disse dukker sparsommelig opp omkring på verdenskartet rundt deg, og når man nærmer seg den aktuelle skapningen i virkeligheten, vil den også dukke opp på mobilskjermen».

Les også: På Pokémon-jakt i Kirkeparken.

I Tromsø har det dukket opp en egen Facebook-side for Pokémon Go-fansen som har over 600 meldemmer, og allerede i flere dager har medlemmene tuslet rundt i Tromsø på jakt etter de små, digitale dyrene. Kirkeparken er at av stedet der det skal være Pokémons å finne.