Et halvt skritt over Atlanteren

Pop-rockerne i Violet Road har tatt et viktig skritt videre i sin internasjonale karriere når de har inngått avtale med det amerikanske publishing-selskapet «USA Media Right».

POPULÆRE: Violet Road er blant de flittigste bandene i Norge – og drar stort publikum overalt der de spiller. 

nyheter

USA Media Right skriver på sin hjemmeside at de er «svært fornøyde med å ha signert et av Norges mest populære band» til sin stall – og at man ser fram mot å jobbe sammen med Violet Road».

LES OGSÅ: En kveld for historiebøkene

Et publishing-selskap arbeider med å få plassert låter i eksempelvis filmer, tv-serier og i radioshow – eller å få andre artister til å gi ut coverversjoner, forteller Hogne Rundberg – bassist i Violet Road.

– Det er mer å regne som en profesjonell deal der vi gjør vår musikk tilgjengelig for profesjonelle aktører. Det er ikke en publikumsgreie, sier han.

TV-serier og filmer

Mange norske og skandinaviske artister har hatt suksess med å få låter spilt i tv-serier som Grey’s Anatomy eller Ally McBeal. Hogne Rundberg håper at Violet Road kan få innpass i noe lignende.

LES OGSÅ: Evner å skape fest!

– Da trenger man noen som jobber for seg i USA, og vi har blitt kjent med en av mennene bak USA Media Right tidligere, forteller han.

INTERNASJONALT: Hogne Rundberg – til venstre – sier en publishing-deal med USA er et viktig steg i en internasjonal karriere for bandet. 

 

Rent konkret fungerer arbeidet slik at Violet Road og USA Media Right registrerer all musikk de har gitt ut i en base som produsenter, musikere og andre som jobber profesjonelt med musikk får tilgang til.

Registrert musikken

– USA Media Rights hjelper oss også å få registrert radiospillinger og hjelpe oss med å få inntekter fra dette, sier Rundberg.

LES OGSÅ: Violet Road spiller med megastjerne

Ifølge ham er det å få musikken registrert hos en profesjonell utgiver første skritt for å få fart på en internasjonal karriere for bandet.

Vi har fått gode resultater i Danmark. Nå skal vi jobbe med Tyskland – og drømmen er selvfølgelig å slå an i USA, sier Rundberg.

Ifølge bassisten er det nødvendig for bandet å løfte blikket ut over Norges grenser nå.

«Norge kan gå lei av oss»

– Vi har spilt veldig mye her hjemme, og det er på tide å gi Norge en pause før man blir lei av oss, sier han.

At bandet synger på engelsk og har en musikkstil som er internasjonal tror han kan hjelpe på i en mulig satsing i USA.

Enn så lenge har ikke registreringen gitt noen resultater, men Rundberg håper at det skal skje.

– Vi har nettopp registrert musikken der borte, så vi får se hva det hele fører til. Vi regner alt som kommer som en ren bonus, sier han.