Mener trafikkopplæring burde vært unntatt fra fraværsreglene

Trafikkskoleorganisasjonen Trafikkforum mener trafikkopplæring burde vært unntatt fraværsreglene.

Stig Anders Ohrvik.  Foto: Trafikkforum

nyheter

Det skriver de i en pressemelding. Daglig leder i organisasjonen, Stig Anders Ohrvik, mener det er viktig å begynne med trafikkopplæring tidlig for å unngå mye fravær på kort tid.

Les også: Nye fraværsregler innføres fra høsten

- Mange arbeidsgivere forventer at en jobbsøker har førerkort. Å ha førerkort er i dag nærmest en del av allmennutdannelsen, så det er betenkelig at for eksempel politisk arbeid er fritatt fra fraværsregelen, mens trafikkopplæring ikke er det, sier Ohrvik.

Undervisning på dagtid

De er avhengig av at trafikkundervisningen skjer på dagtid.

- En ting er at prisen på trafikkopplæringen ville blitt mye høyere dersom vi skulle lagt inn kvelds- og helgetillegg for trafikklærerne, men det viktigste poenget for oss, er at eleven skal lære å kjøre i normal trafikk. Da må vi faktisk gjennomføre undervisningen på dagtid på hverdager, sier Ohrvik.

Les også: Streikende elever: – Regjeringa vil innføre et nazi-system

- Start tidligere

Trafikkforum mener de har løsningen for å unngå for mye fravær fra skolen - nemlig å starte med opplæringen tidligere.

- Mange er allerede flinke til å ta kontakt med en trafikkskole tidlig for å lære det aller mest grunnleggende før de begynner å øvelseskjøre hjemme. Men ofte kommer de ikke tilbake til trafikkskolen før det nærmer seg 18-årsdagen, og da skal det gjerne skje mye på kort tid. Det er ikke det beste utgangspunktet for god læring, og det er heller ikke det beste utgangspunktet for god mengdetrening. I tillegg vil det å gjennomføre mesteparten av trafikkopplæringen i en kort periode like før 18-årsdagen føre til mye fravær på kort tid, sier Ohrvik.