Her er de beste «Pokémon Go»-tipsene

Tromsøs «Pokémon»-mestere gir sine beste tips for å gjøre det bra i spillet.

POKÉMON: Mobilspillet «Pokémon Go» har tatt helt av i Tromsø. Her er de beste tipsene til deg som nettopp har begynt eventyret. 

ERFAREN: Roberth Strand (t.h.) er administrator for Facebook-gruppen «Pokémon Go Tromsø». Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Mobilspillet «Pokémon Go» har gått som varmt hvetebrød verden over. Lørdag ble appen offisielt tilgjengelig for nordmenn.

Tromsøværingene har også kastet seg over mobilspillet som går ut på å fange «Pokémon» ved fysisk å gå til forskjellige «pokéstops». Facebook-gruppen «Pokémon Go Tromsø» har i skrivende stund 927 medlemmer.

– Dra til Kirkeparken

Roberth Strand er administrator for Facebook-gruppen, og har god erfaring med mobilspillet. Han har noen tips til dem som akkurat har begynt å spille.

– Nybegynnere bør dra til Kirkeparken, hvor det er masse «Pokémon». Fang mange av dem, bruk «lucky egg» hvis du har det tilgjengelig, og utvikle «pokémonene» når du har mulighet. Hvis du gjør det, vil du fort gå opp i nivå, forteller Strand.

Erfaringspoeng, også kalt XP, er det du trenger for å gå opp i nivå. Strand har flere metoder for å samle XP.

– En ting man kan gjøre er å fange masse «Pokémon» og utvikle dem. Man kan også klekke «Pokémon»-egg. Da er det lurt å ha flere på «ruging» samtidig.

POKÉBALL: Et tips er å skru ballen når du fanger en Pokémon. Foto: Lars Marius Matre 

Spinn poleballene

For å fange en «Pokémon» er man nødt til å bruke en pokéball. Disse finnes i forskjellige typer, hvor bedre pokéballer gjør det lettere å fange «Pokémon».

– Det er flere ting som er avgjørende når man skal fange en «Pokémon», men hvis man har en «razzberry» så kan man bruke den for å fange «Pokémon» lettere. I tillegg må man treffe bra med pokéballen. Hvis du treffer bra med pokéballen og kaster den med skru, så får man mer XP. Jeg har sluttet å kaste rett fram fordi man får mer XP av å skru ballen, sier Strand.

Gå sammen

«Pokémon Go» går også ut på å bekjempe forskjellige «Pokégyms». Man trenger ikke nødvendigvis å være alene når man skal bekjempe disse.

– I «Pokégyms» er det en del folk du må kjempe mot. Det man bør gjøre er å gå sammen med flere folk for å bekjempe gymen. Ikke er det bare enklere å bekjempe den, men det er også sosialt. Når man tar over gymen, så bør man også bruke litt tid på å styrke den slik at man får beholde den en stund, før andre prøver å bekjempe den igjen, sier Strand.