Laugsand kommer fra Bodø og har bodd i Tromsø det siste året. Nå har han fått oppfylt sin drøm om å komme inn på medisinstudiet på UiT.

– Det er helt fantastisk å få beskjeden. Dette er tredje gang at jeg søker, og endelig kom jeg inn. Jeg tok et ekstra år på videregående for å få realfagene man trenger for å komme inn på medisin. Jeg tok også et årsstudium i idrett på Universitetet i Nordland da jeg ikke kom inn for noen år siden, forteller den vordende legen.

Studerte til tannlege

Det siste året har han studert odontologi, eller tannlegestudiet ved UiT.

– Førsteåret for odontologi og medisin er helt likt, så jeg håper jeg kan begynne rett på andre året i medisin, men det er jeg i dialog med UiT om nå. Det første året har vært spennende, men ganske teoretisk. Jeg er mest spent på å begynne med dissekering, altså kutting i menneskekropper. Vi har gjort det med rotter første året, og det har vært veldig lærerik undervisning. Det blir spesielt å nå gjøre det med mennesker, sier han.

Ikke umulig

Medisinstudiet er et av fagene som har strengest krav for å komme inn. Likevel er det ikke umulig, forteller Laugsand.

– Mange tenker at de skal rett inn på studiet fra videregående, men det er ingen krise om man ikke kommer rett inn. Det er mulig å ta opp fag, få alderspoeng og gjøre andre ting. Hvis man virkelig er dedikert, så får man det til, sier Laugsand.