GRØNNEGATA: Mandag ble det klart at restauranten legger ned driften. I fjor ble de kåret til Tromsøs beste restaurant av iTromsøs lesere.

I en pressemelding kommer det fram at store underskudd var grunnen til nedleggelsen.

– Vi har jobbet lenge med å finne tilfredsstillende løsninger. Vi har snudd hver en stein for å unngå nedleggelse, men underskuddene er såpass store at vi ikke klarer å få akseptabel lønnsomhet, står det i pressemeldingen.

Ifølge regnskapstallene har selskapet i Tromsø slitt med kraftige underskudd i flere år. I 2013 hadde de et negativt resultat før skatt på 260.000 kroner, i 2014 fikk de et minusresultat 326.000 kroner, mens i fjoråret var tallene blodrøde med 812.000 kroner i minus.

Prisbelønt

De 4 Roser har tidligere fått utmerkelse i den nordiske matguiden «White Guide».

– Vi har ønsket å tilby et restaurantkonsept basert på det nordiske, lokale råvarer, kvalitet og kompetanse. Det har vi lyktes med og vi har hatt en fantastisk utvikling de siste årene med utmerkelse i den nordiske matguiden White Guide og blitt kåret til Tromsøs beste restaurant. Dessverre har det ikke lyktes å skape den økonomien som skal til for å drive et slikt spisested.

– Trist

Etter år med økonomisk tap, så ikke styreleder Grethe Katrine Byberg noen annen utvei enn å sette kroken på døren.

– Det er selvfølgelig trist å måtte ta den avgjørelsen om å avvikle driften i Tromsø men styrken i byen er forandring og når noe legges ned dukker det noe nytt opp.

Ifølge proff.no har selskapet 30 ansatte. Grethe Byberg er største aksjonær med i overkant av 85 prosent av aksjene, mens Trond Dahle har litt over 14 prosent av aksjene.

iTromsø har forøskt å få en ytterliggere kommentar fra en Grethe Byberg, men i tekstmelding skriver hun at hun er på ferie og ønsker ikke å uttale seg utover det som står i pressemeldingen.

«Vi jobber med å få alle tall og informasjon på bordet», skriver hun i tekstmeldingen.