TELEGRAFBUKTA: Ifølge vakthavende statsmeteorolog ved Vervarslinga i Oslo, Nina Larsgård, ser nemlig været i Tromsø ganske lovende ut mot slutten av uka.

– Vi har et lavtrykk som skal ligge utenfor kysten av Troms og Finnmark de neste dagene, men det ser ut til å gi seg i løpet av torsdag. Da ligger det an til å bli sørvestlig bris og enkelte regnbyger først på dagen, men så blir det bedre utover kvelden med pent vær, skiftende bris og stigende temperaturer.

20 varmegrader

Fredagen kan imidlertid bli den store vinneren værmessig, ifølge statsmeteorologen. Da gjør temperaturene et hopp.

– Mandag var temperaturene nede i 9–10 grader, men de går gradvis opp utover uka og fredag ligger det an til å bli 20 grader og godt vær. Temperaturen ser også ut til å holde seg på lørdag og søndag, men lørdag kan det bli noe gråere og våtere, sier Larsgård, og legger raskt til at det ikke er store mengder nedbør det er snakk om.

– Lørdag og søndag ser mest kjedelig ut foreløpig. Men det er usikre prognoser, så det kan endre seg, påpeker hun.

Siste sjanse for å se midnattssola

Værvarselet for tirsdag og onsdag denne uken er på sin side vekslende, melder statsmeteorologen.

– Det er litt grått på grunn av lavtrykket som ligger over nå, og det blir en del vind langs kysten. Det er ikke så ille for Tromsøs del, men det bli enkelte regnbyger, og det gjelder også onsdag.

Til tross for en noe fuktig start på onsdagen, ser det ut til å bli pent vær utover dagen, ifølge Larsgård.

– Og temperaturen går opp fra ti plussgrader tirsdag, til 12–13 grader onsdag og 15 grader torsdag – før de gjør et hopp opp mot 20-tallet fredag, sier meteorologen og tilføyer:

– Jeg krysser fingrene for at det holder seg slik, for det er ikke mye nedbør i prognosene til helgen. Og generelt ser det ut til at temperaturen er stigende fram til fredag og holder seg høy ut helgen.

Til sist kan hun legge til at siste sjanse for å se midnattssola, hvor hele sola er oppe hele døgnet, er 21. juli.

– Og så har vi det vi kaller øvre rand, som kan ses siste gang 24. juli, utdyper Larsgård.

Av Ingrid