Vil hente lærlinger sørfra til Tromsø

Med en økende turisme tar Clarion Hotel The Edge imot flere unge entusiastiske lærlinger.

SØKER LÆRLINGER: Øyvind Alapnes, administrerende direktør i Clarion Hotel The Edge, håper flere gjør som Maia Workinn (20) og søker lærlingplass innad reiselivsbransjen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

THE EDGE: I 2015 opplevde Tromsø rekord i antall turister. Det har ført til at Clarion Hotel The Edge ønsker å ta inn flere lærlinger.

Dersom de ikke finner dem i Tromsø, ser de ikke bort fra at de kommer sørfra.

– Nå har man opplevd et overskudd i antall lærlinger i reiselivsnæringen i Oslo. Jeg håper de søker om lærlingplass hos oss. Vi føler vi har et stort ansvar når det kommer til å ta imot lærlinger, forteller Øyvind Alapnes, som er administrerende direktør på Clarion Hotel The Edge.

Elever på videregående skoler blir som regel lærlinger i en alder av 18 år. Alapnes tror ikke den unge alderen hemmer lærlinger fra sør til å flytte nordover.

– Ungdommer på den alderen flytter jo utenlands. Vi er som en stor familie på The Edge, og får ofte inn nye ansatte som ikke er fra byen. Vi er en godt sammensveiset gjeng, sier Alapnes.

– Ni av ti som har turt å flytte hit for å jobbe, har ikke angret. I tillegg er Tromsø en flott by.

LES OGSÅ: NHO oppfordrer Oslo-lærlinger til å dra nordover

LÆRLING: Maia Workinn (20) er én av tre lærlinger på Clarion Hotel The Edge.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

 

Næring i vekst

Per dags dato har Clarion Hotel The Edge tre lærlinger. En av dem er Maia Workinn (20) som startet lærlingtiden i resepsjonen 1. juni i fjor.

– Jeg tror ikke tromsøværingene vet hvor stort nordlyset her egentlig er. I fjor var det rekord i reiselivsnæringen, og den rekorden kommer til å bli slått i år. Da trenger man flere i reiselivsbransjen, sier Workinn.

– Jeg tror at om et par år så vil Tromsø være noe alle i Europa snakker om. Det er synd ingen ser mulighetene i denne bransjen.

LES OGSÅ: Her satser de stort på turisme – på hver sin side av sundet (iTromsø pluss)

VOKSER: Maia Workinn (20) mener reiselivsbransjen er en bransje som kommer til å vokse med årene.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

 

God CV

Alapnes påpeker at å ha The Edge-stempelet vil være positivt for videre arbeid.

– Vi hadde en svenske som jobbet her i omtrent ett år. Nå er han i en toppjobb i Sør-Sverige.

Han har for øvrig ett krav til lærlingene som søker til Clarion Hotel The Edge.

– De må være motiverte til å jobbe innenfor denne bransjen.

– Dere har tre lærlingplasser på hotellet per nå. Vil dere åpne for flere dersom dere får mange søkere?

– Så lenge de har lidenskapen som trengs, så kommer vi ikke til å nøle med å ta dem inn, forteller Alapnes.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter