Reagerer på brev fra kommunen

Etter at eiendomsskatten må betales hver måned får kommunen reaksjoner på pengebruken ved utsending av brev.

eFaktura: – Vi anbefaler folk å bruke eFaktura, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune. Foto: Tor Farstad 

nyheter

Reaksjonene kommer fra dem som har avtalegiro for betaling av eiendomsskatten. De får hver måned tilsendt brev inneholdende faktura på beløpet som skal trekkes og når det trekkes fra kontoen.

Enklest for alle

På Tromsø kommunes Facebook-side har noen regnet ut at dersom kommunen sender ut brev til alle byens husholdninger, koster der flere millioner kroner i året. Det beløpet tilbakevises imidlertid av kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i kommunen.

– På grunn av ferietid er det ikke mulig å få ut det eksakte beløpet, men det dreier ser om adskillig lavere sum enn det. Vi anbefaler folk å bruke eFaktura, da slipper man brevet i posten. Det er det enkleste for dem som betaler, det billigste for oss og det beste for miljøet, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Kommunen oversvømmes av klager på eiendomsskatten

Er pålagt

Kommunen er ikke de eneste som sender brev til folk med avtalegiro, det gjør også NRK i forbindelse med innkrevingen av kringkastingsavgift to ganger i året.

– Alle er pålagt å sende brev i forbindelse med avtalegiro. Vi jobber for å få flest mulig over på eFaktura, men det er opp til den enkelte å velge, og det er ikke sikkert at det passer for alle, sier enhetsleder Marlene Uvsløkk på Servicetorget.

LES OGSÅ: Fikk 13 fakturaer for å betale 107 kroner ...

Færre terminer?

Ifølge Uvsløkk er det er mulig å kombinere eFaktura med avtalegiro. Da blir eFakturaen automatisk betalt på forfall, samtidig som fakturadetaljene kommer direkte i nettbanken. Da slipper kommunen å sende ut brev.

Til høsten kan det det bli endringer i antall innbetalingsterminer for eiendomsskatten. Kommunestyret skal i desember behandle spørsmålet om det skal reduseres fra 12 til fire terminer i året.

LES OGSÅ: Nå tikker 425 millioner skattekroner inn på konto til folk i Tromsø