Sommerens 12 viktigste agurksaker

Vi er midt inne i årstiden der avisene bugner over av paniske forsøk fra redaksjonene på å finne noe å skrive om. Tro oss, det er virkelig ingen grenser for hvor lite som kreves for at noe kan få oppmerksomhet, bare sjekk disse skupene.
nyheter

1. Nettavisen Salangen-nyheter.com er en evig gjenganger når det gjelder agurk-vinnere. Denne sommeren kunne de avsløre at «Gresset vokser og vokser». Også på kirkegården, da. Nei og nei, hvordan har nå dette kommet i stand?

2. Nordlys kunne overraske leserne med en eksklusiv reportasje fra det de kaller «et tilnærmet kjendisbryllup», altså det nærmeste man kommer et ordentlig kjendisbryllup, bare uten ordentlige kjendiser. Den som giftet seg var tidligere sjefredaktør i Nordlys, Anders Opdahl. Mottoet er «nært nok er bra nok, selv om det er i Praha, og det funker så lenge det er eksklusivt for våre abonnenter (hvilket vil si at folk må betale for å lese artikkelen)». Vi føler vi snart må følge opp med de unike feriebildene til vår tidligere sjefredaktør, Jonny Hansen.

3. 20. juli kunne Nordlys også avsløre den sjokkerende nyheten om politimannen som tisset i busken foran kafegjestene. Rett nok 100 meter fra, og med ryggen til, men likevel. Og bildebeviser har de til og med. En av kafegjestene hevder til og med å «nesten sette kaffen i halsen». Vi kjenner harmen brer seg i hele den norske befolkningen.

4. iTromsø kunne da ikke være dårligere, og dundret til med vår egen Pulitzer-vinner «Dette skjer ikke hver dag ved Tromsø lufthavn». Og hva er det som skjer? Jo, …trommevirvel…to fly fra Charles de Gaulle-flyplassen landet der SAMME DAG!!! Hva?!? Fra selveste Frankrike? Rekker vi å få det med i papirutgaven?

5. Flyvende objekter er tydeligvis «hot shit» også i Haugesunds. Hnytt.no kan på én og samme dag melde om måsunger som lever farlig nært kanten på et tak, og en måse som har lagd reir i et sykkelstativ.

6. Agurknyheter er på ingen måte bare forbeholdt lokalaviser. Dagbladet begynte imidlertid sesongen tidlig, da de allerede 28. mai kunne komme med avsløringen «Derfor har Tande-P aldri sendt smileys». Skupet skulle også gi leserne den tåredryppende forklaringen hans: «Folk skriver ikke lenger til hverandre, de bruker bare en rekke med symboler». En historie fra virkeligheten.

7. Aftenposten kunne på årets første sommerdag i Oslo melde at de hadde målt badetemperaturen. Og jaggu var den ikke 15 grader på Huk og 11,5 grader på Tjuvholmen. Det ville man da aldri i livet ha gjettet.

8. 18. juli hadde NRK Dagsrevyen - hele Norges nyhetsfyrtårn - en oppsiktsvekkende nyhet, der de kunne avsløre for folket at «sikre biler er sikrere en usikre biler». Utrolig, men sant! En særdeles viktig nyhet for de mange hundretusener som lever i villfarelsen om at usikre biler er like sikre som sikre biler.

9. NTB kunne 20. juli komme med sjokkmeldingen «Norske grønnsaker blir billigere». Denne uka, til og med! Hvem ville trodd at noe slikt kunne skje midt på sommeren?

10. Ingen skal beskylde iTromsø for å ligge på latsiden. Blomstertyveriene har «florert» denne sommeren, og avisen kunne 14. juli melde at «Frekke tyver har stjålet blomster på Framsenteret». Tyvene hadde latt én blomst stå igjen, og iTromsø kunne stolt presentere bilde av den, slik at alle fikk innblikk i hvilket tyvgods det var snakk om. Konsulenten på Framsenteret har fortsatt et håp om at den skyldige skal komme tilbake med den, men har ingen spor å gå etter, fordi overvåkningskameraet som ble stjålet for noen år siden ikke hadde blitt erstattet.

11. Noen vil hardnakket hevde at Smaalenenes Avis’ sak om hundeis ikke er en agurknyhet, men vi tar den nå med likevel, ettersom det oser «sommerstoff» av den. Lokal bedrift kommer opp med en oppfinnelse man skulle tro var kokt i hop av Kramer i Seinfelt – en is beregnet på hunder - og produktet selger så godt at de nå er helt utsolgt. Jaggu!

 

12. Romsdals Budstikke vet å bringe drama inn i reportasjen, og presenterte 10. juli saken «Skulle stjele gressklipper, på sykkel - tatt på fersken». Det som i artikkelen omtales som «ambisiøst tjuveri» viste seg i praksis å være en mann som hadde tatt en gressklipper som stod på lading og forsøkte å trekke denne med seg mens han syklet. At «den kriminelle mesterhjernen» senere ble tatt fordi eieren dro kjensel på ham, gir historien nok en overraskende «twist».

«Intet nytt er agurknytt», heter det på fagspråket, og selv om journalistiske snarveier skaper forargelse, skal man være sjeleglad for at det er dette, og ikke terrorsaker eller trafikkulykker som møter deg. Den utilsiktede humoren agurksakene bringer, har også sine åpenbare kvaliteter, så bare hold ut – det er kun én måned igjen.