Her kjører "alle" feil, men nå kommer ny skilting

Rundkjøringen ved tunnelinnslaget på Tomasjord har forvirret tromsøværinger de to siste årene. Nå skal veivesenet rydde opp.

Slik blir den nye skiltingen fra og med høsten.   Foto: Statens vegvesen

nyheter

I 2014 ble det lagt ny veimarkering i rundkjøringen ved tunnelinnslaget på Tomasjord. Da skulle man legge seg i venstre fil for å kjøre rett fram, hvor man tidligere ville brukt høyre.

Det er dog ikke alle som har fått med seg endringene, for mange kjører fortsatt på gammel vane. Det viste en test iTromsø tok i rundkjøringen en liten stund etter endringen, hvor 9 av 12 kjørte feil.

LES OGSÅ: Slik jobber de i Tromsøysundtunnelen (iTromsø pluss)

Saken fortsetter under bildet!

Da iTromsø testet rundkjøringen i 2014 kjørte de fleste fortsatt i høyre fil når de skulle rett frem.  

 

Endrer skilting

Nå har veivesenet konstatert at skiltingen ikke er god nok, men har behov for utbedring.

– Vi skal sette opp nye skilt både på nord- og sørsiden, slik at det ikke skal være noen tvil om hvilken fil det er anbefalt å legge seg i. Da vil det først være forhåndsvarsling, og så skilting for hver fil. Forhåpentligvis vil dette skape bedre trafikkavvikling, forteller Eirik-Anne Blix, prosjektleder i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Derfor har du ikke lenger radiodekning i tunnelen

Kommer til høsten

Skiltene skal bestilles inn snarest, slik at de er på plass i løpet av høsten.

– Det tar litt tid å få de inn, ettersom de også skal programmeres. Det er nemlig snakk om variable skilt, som skal kunne endre seg når tunnelen må stenges, forteller Blix.