Pokémon Go-spillere ødelegger Tromsømarka

Pokémon-jakt lager trøbbel oppe på nye Charlottenlund.

MÅ FÅ STÅ: Kommunen ber om tålmodighet slik at løpebanen får stå i fred til gummien er herdet. Det er laget vei, slik at det skal være unødvendig å krysse den for å komme seg over. Foto: Henriette Jordheim, Tromsø kommune. 

nyheter

CHARLOTTENLUND: Det jobbes for tiden med legging av gummidekke på løpebanen og også legging av kunstgress på Charlottenlund. Det er imidlertid utfordrende når folk ikke forholder seg til sperrene som er satt opp i området.

– Det er utrolig viktig at folk ikke går snarveien over løpebanen eller asfalten før sperringene er tatt vekk. Gummien som er lagt må få tid til å herdes. Asfalten som er der må være ren, slik at gummien som enda ikke er lagt skal kunne feste seg, sier prosjektleder for Tromsø-marka, Henrik Romsaas.

Han har fått tilbakemelding om at det jaktes på Pokémon i området, og ber om at folk lar være å trosse sperringene.

– Folk kan jakte så mye kreaturer de bare vil der når sperringene er fjernet, men ikke nå. Både Pokestop og Gym ligger utenfor selve Charlottenlund, så ingen grunn til å tråkke på løpebanen, skrives det på Facebook-siden til nye Charlottenlund.

LES OGSÅ: Erik (20) er blant Norges beste Pokémon-trenere

SNARVEIER: Å ta snarveier over løpebanen får konsekvenser for arbeidet. Her ser man fotspor etter at noen har gått på gummien før den har blitt herdet. Foto: Henriette Jordheim, Tromsø kommune. 

Kjører på utstyr

Normalt sett sperres hele anleggsområdet av, men et ønske om at folk skal få fortsette å bruke deler av området har gjort at det kun er stedene det arbeides med som er avstengt.

– Det vil vare i to-tre uker. Jeg skjønner at folk er utålmodige og vil opp dit når det er fint vær og sånn, men her må man bare vente, sier Romsaas.

Det er ikke bare Pokémon-jakt som påvirker arbeidet på Charlottenlund.

– Vi har også fått inn meldinger fra naboer i området om at det kjøres med mopeder og motorsykler oppe på pumptracken på natta. Det er noe vi har vært redd for skulle skje, forteller Romsaas.

Han har varslet politiet og håper kjøringen skal ta en slutt.

– Kjøring i utemarka er forbudt, og det vil bøtelegges deretter. Den store skrekken er at noen skal finne på å kjøre på løpebanen eller kunstgresset, for eksempel. Det skal ikke skje, sier Tromsømarka-lederen.

LES OGSÅ: Fant Pokémon på Tromsdalstinden

LEGGER KUNSTGRESS: Det legges for tiden kunstgress på nye Charlottenlund. Foto: Henriette Jordheim, Tromsø kommune. 

Bruke egen motor

Ifølge Romsaas er det en frykt for at noen skal ødelegge hver gang det bygges noe nytt i Tromsømarka.

– Det er ikke de vi har bygget det for, for å si det sånn. Og det skal ikke stoppe oss fra å bygge nye ting, sier han.

– Det er ikke lov med motoriserte kjøretøy ute i marka. Der skal man bruke sin egen kropp og motor for å komme seg fram. Det er viktig at det skal være et trygt sted å ferdes, uten at verken barn eller voksne skal frykte for å bli påkjørt, sier Romsaas.