SENTRUM: Statsmeteorolog Gjermund Haugen ved Vervarslinga for Nord-Norge kan fortelle at temperaturene i Tromsø vil komme opp i omkring 25 grader fredag. Rundt klokken elleve var temperaturen allerede oppe i 21,2 varmegrader utenfor Vervarslinga på toppen av Tromsøya.

– Det er i dag det blir varmest. Det kan bli over 20 grader i Tromsø by i morgen også, men det blir ikke like varmt som i dag, og etter det er det ganske usikkert værvarsel fremover i tid og utover neste uke, sier han.

Muligheter for tåke

Meteorologen opplyser videre at været den neste uken vil avhenge mye av havluft og regn.

– På kysten blir det litt kjøligere og vi kan få litt tåke der i morgen. I dag har vi litt østavind, men i morgen blir det vindstille og da får vi nok litt tåke igjen. Det kan også komme noen byger i ytre strøk lørdag, men det vil stort sett holde seg lenger inn i fylket, sier Haugen.

Kan få finvær

På søndag blir det omtrent samme værsituasjon, men med litt større sjanse få kjøligere luft fra havet.

– Men det ser ikke ut til å bli så kjølig som har vært i det siste. Håpet er at vi kan få tilbake noen dager med varmt vær rundt midten av neste uke. Det er ganske usikkert værvarsel fremover, men det ser ikke ut til å bli så kjølig som har vært. Får vi inn denne havlufta kan det bli noe lavere temperaturer, men det ligger i hvert fall ikke an til noe nordavind, sier statsmeteorologen.