Redder 12 kattunger fra å bli avlivet i dag

Søndag ettermiddag tar Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø imot 12 kattunger og redder dem dermed fra døden.

KATTUNGER: Søndag ettermiddag tar Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø imot tolv kattunger og redder dem dermed fra døden. Bildet her er av noen andre kattunger, ikke de 12 som ennå ikke har ankommet Tromsø. Foto: Jon Terje Eiterå 

nyheter

DYREBESKYTTELSEN: Det er ventet storinnrykk av kattunger hos Dyrebeskyttelsens Tromsø-avdeling i dag. Årsaken er at det skal tas imot kattunger fra Bodø, der kattekolonier er et stort problem.

– Det er mange, store kattekolonier i Bodø som spinner ut av kontroll. Det er ukastrerte katter det er snakk om. De ukastrerte hunnkattene i koloniene kan gjerne få to tre kull på en sesong, dermed spinner en slik koloni veldig fort helt ut av kontroll. Vi er heldigvis forskånet for slike kolonier som finnes andre steder i landsdelen, og vi er veldig glade for at vi har ressurser til å hjelpe til der det trengs, slik at færrest mulig små katter trenger bøte med livet, sier Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø.

LES OGSÅ: Katten Lennart og 100 andre katter søker etter en ny familie

Ukjent tilstand

For å hjelpe Bodø-avdelingen, tar derfor Tromsø imot kattunger.

– Vi har for tiden 115 fosterhjem, det er over dobbelt så mange som de har i Bodø, som gjør en kjempejobb i sitt område, men de har ikke de samme ressursene når det kommer til fosterhjem, så da hjelper vi dem med det. I morgen får vi inn 12 kattunger som er mellom fire og tolv uker gamle, sier Foshaug.

– Det er katter som ville enten ville endt opp hjemløs og forvillet, eller avlivd fordi det ikke er plass til dem, legger hun til.

LES OGSÅ: – Vi får telefoner fra folk som ser seg nødt til å avlive katten fordi huseier ikke tillater dyr

Mange av kattene Dyrebeskyttelsen tar imot, er i ukjent eller dårlig tilstand.

– Disse kattene vet vi ikke tilstanden på enda, men de skal på helsesjekk allerede på mandag.

Avhenger av kapasitet

Tromsø-avdelingen har allerede tatt inn noen kattepartier fra Bodø for få uker siden.

– Man vet aldri, så vi prøver å være forsiktige, sier kattegruppelederen.

LES OGSÅ: Oversvømmes av feriekatter

Avhengig av kapasiteten i Tromsø, skal det vurderes hvorvidt man tar inn flere katter i løpet av sommeren.

– Vi har allerede tatt inn flere kattunger i år enn i fjor. Man må se an behovet. Forrige helg fikk vi 12 kattunger over natten, så det hele avhenger veldig av kapasiteten vår, sier Foshaug.