The Edge blir nytt festivalhotell for TIFF

Hotelldirektør på The Edge, Øyvind Alapnes, har signert kontrakt med TIFF om å bli det nye festivalhotellet.

SIGNERTE: Hotelldirektør ved Clarion The Edge, Øyvind Alapnes, har signert kontrakt med TIFF og administrativ leder Astrid Aure (til venstre) om å bli det nye festivalhotellet for den årlige filmfestivalen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

– TIFF er en av de viktigste festivalene i Tromsø, og vi har lenge ønsket å bli partner med dem. Da de også ville bli partner med oss, var det ikke vanskelig å få til, sier Alapnes, som er direktør på Clarion The Edge Hotel.

Den årlige filmfestivalen arrangeres for 27. gang i perioden 16.-22. januar 2017.

– TIFF er med på å skape noe nytt og har utviklet seg til en festival som er langt større enn byen vår tilsier. Vi på The Edge ønsker å bidra til at nye ting skal komme til Tromsø, og at flere kan gå sammen om å skape noe stort, og er derfor veldig glade for å bli deres nye festivalhotell, sier hotelldirektøren.

LES OGSÅ: Kinoen feirer 100 år – må utsette oppussing

Vil skape møteplass

Øyvind Alapnes håper at hotellet kan være filmfestivalens partner i mange år fremover. Han viser til at partnerhotellet blir et samlingspunkt under festivalen ettersom deltakerne bor på hotellet og at folk ofte møtes der mellom filmvisningene.

– Vi vil være med på å skape en møteplass for folk og har fokusert mye på kultur. Da er det naturlig at vi og TIFF hører sammen, sier Alapnes.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som går inn i TIFF-styret

Han håper nå at det kan bli filmvisninger på The Edge under festivalen.

– Vi har en ambisjon om at storarenaen vår skal bli brukt, så vi håper vi får det til. Det vil i tillegg bli en del arrangementer på hotellet, og kanskje blir det en egen VIP-lounge i skybaren vår.

Felles verdier

Hotelldirektøren signerte kontrakten med TIFF sammen med administrativ leder for filmfestivalen, Astrid Aure.

– Jeg synes The Edge er et veldig bra hotell og et godt tilskudd til hotellfloraen i Tromsø. Grunnen til at vi i TIFF gjerne ville ha dem som offentlig samarbeidshotell, er fordi vi synes at vi har mye til felles. Vi har felles verdier med tanke på at vi stadig utvikler oss og vil prøve nye ting, samt være litt frempå. The Edge har godt med kant, og det har vi i TIFF også. Det gjør at vi er to merkevarer som kler hverandre, mener Aure.

LES OGSÅ: Frykter ikke hotelldød

Nytt hotell

Siden 2011 har TIFF benyttet Radisson Blu Hotel som festivalhotell, men valgte å signere kontrakt med Clarion The Edge foran festivalen i januar 2017.

– Vi har hatt et kjempefint samarbeid med Radisson Blu, og de siste seks årene har vi hatt to treårsavtaler med dem. For oss handler det om å utvikle oss og prøve nye ting, noe vi i TIFF har for vane å gjøre. Vi har allerede fått gode tilbakemeldinger fra festivaldeltakere som gleder seg til å bo på The Edge. Det kommer også til å bli mye som skjer på hotellet under festivalen. Vi skal sette oss ned for snakke nærmere om det etter sommeren, forteller Aure.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter