Kreftrammet politiker har ikke vært sykmeldt en eneste dag

Anni Skogman (Frp) er ikke som folk flest. Selv med kroppen full av cellegift har hun ingen planer om å sykmelde seg.
nyheter

I begynnelsen av mai fikk Skogman brystkreft, og for Frp-politikeren har det aldri vært tvil om at hun skulle bli frisk – og det så fort som mulig.

Nå er Skogman snart ferdig med den første runden med cellegift, og i starten av august begynner hun på runde nummer to.

– Jeg er litt spent på kommunestyret i august siden jeg skal få en ny «ladning» mandagen før, men vi tar det som det kommer. Foreløpig har jeg ikke vært borte fra noen møter, og jeg satser på at den trenden fortsetter, sier Skogman.

Les også: Åpenhjertig Anni Skogman om kreften: – Dette skal jeg klare

Ingen sykmelding

– Jeg har tålt medisinen godt, og jeg har ikke kastet opp en eneste gang. Forhåpentligvis tåler jeg også den neste «cocktailen» av medikamenter like bra, sier hun.

Faktisk har Skogman vært i såpass god form at hun ennå ikke har vært sykmeldt i forbindelse med sykdommen.

– Det er ikke noen leger som har tilbudt meg sykmelding heller, og det synes jeg er så kult! Jeg er selvstendig næringsdrivende, og derfor går det bra i og med at jeg kan styre dagene litt selv. Jeg har en behandlingsplan for høsten og vinteren, og jeg håper og ber om at jeg skal stå løpet ut uten å bli sykemeldt, sier hun.

Les også: For ett år siden var han alvorlig kreftsyk – i helga nådde han sitt store mål

– Heldig

At Frp-politikeren har en stå-på-vilje utenom det vanlige, er det ingen tvil om.

– Jeg er heldig, og samtidig svært takknemlig for at jeg er skrudd sammen på den måten at jeg ikke gir meg så lett. Det følger selvsagt med litt «snacks» med en sykdom som dette, og det er lett å bli forbannet når kroppen ikke er enig i alt det hodet har lyst å være med på. Samtidig er jeg veldig heldig som er oppegående og aktiv. Som en venninne sa til meg i helgen: «Du er kanskje ikke helt som den gamle Anni, men det er jaggu ikke langt unna!».

Etter ferien er Skogman tilbake i kommunestyret hvis alt går etter planen – muligens med varierende hårfarger.

– Jeg har kjøpt noen parykker for moro skyld, og det er godt mulig jeg trer på meg en blå til kommunestyremøtet, sier hun og ler.

Les også: Vilde (8) klippet av seg håret – nå doneres det bort

– Dessuten er det jo fordeler med dette også. Jeg har ingen dårlige hårdager, og da sommervarmen slo til i helgen, var det luftig og fint på toppen, sier hun lattermildt.

Hvis alt går etter planen, skal Skogman være ferdig med behandlingen rundt nyttår, og målet er at hun skal feire bursdagen sin i februar i stor stil.

– Da skal jeg feire livet. Forhåpentligvis er jeg tilbake i full vigør i løpet av våren til neste år, sier hun.