Maria (34) ble helt etter voldsdrama på familieferie

Tromsø-bosatte Maria Gunnsdatter Tøllefsen (34) nølte ikke med å gripe inn da hun ble vitne til et blodig voldsdrama på familieferie i Piteå.

BERØMMET INNSATSEN: Vegard Olsen, hotellsjef på Pite havsbad, berømmet innsatsen til Tøllefsen. Hun ønsker selv å takke hotellsjefen. – Jeg synes hotellsjefen er en flott fyr, som belønner noe jeg synes alle burde gjøre, sier hun. Foto: Privat 

FIKK SUITE: Hotellet belønnet Tøllefsens innsats med blant annet å oppgradere hele familiens opphold til en suite. Foto: Privat 

nyheter

PITEÅ/TROMSØ: Maria Gunnsdatter Tøllefsen er i Sverige på Pite havsbad sammen med barna Magnus (10), Ella Sofie (4) og barnas far. Ferien tok en brå vending under en E-type-konsert som ble holdt på hotellet.

– Vi ankom på fredag og oppdaget at det skulle holdes konsert på lørdag. Vi hadde fått hotellrom rett inn mot konsertområdet, noe som var veldig dumt siden ungene garantert ikke kom til å få sove på grunn av støyen, sier Tøllefsen til iTromsø på telefon fra Sverige.

Les også: Synne (20) flytter til Florida for å lære bort norsk kultur

Blødde kraftig

Hun forteller videre at ungene ikke fikk sove, og at hun til slutt lot sønnen Magnus (10) få se litt av konserten fra verandaen.

– Plutselig hører jeg Magnus rope «mamma, det er noen som blir slått ned med en flaske, og det er masse blod der». Jeg løper ut og ser at det ligger en mann nede. Han blør kraftig, og det er mange berusede folk rundt, forteller Tøllefsen, som instinktivt hoppet over gelenderet for å hjelpe mannen.

– Jeg tenkte med én gang at jeg måtte hjelpe til og ta ansvar. Mannen blødde utover gressplenen, og mens faren til ungene mine ringte 113, fikk jeg holdt kompress på såret i hodet og lagt ham i stabilt sideleie. Mannen virket fortvilt og redd, så det var viktig at jeg klarte å roe ham ned, forklarer 34-åringen.

Da en ambulanse ankom stedet for å frakte mannen vekk, kom hotellsjefen løpende bort til Tøllefsen.

– Jeg så ikke ut og var dekket av blod, men hotellsjefen ba meg komme og snakke med ham dagen etterpå, forteller hun.

Stor belønning

Søndag møtte Tøllefsen Vegard Olsen, hotellsjefen på Pite Havsbad. Det endte med at Tromsø-kvinnen ble berømmet for sin heroiske innsats.

– Han fortalte meg at vi ikke skulle betale for oppholdet, og vi ble oppgradert til en kongesuite. De ga oss også et svært fruktfat, fri tilgang til bassengområdet og spa til hele familien. Jeg ble helt målløs, sier Tøllefsen, som har fortalt om hendelsen på sin Facebook-side.

Les også: Elin (53) og søsknene havnet midt i blues-cruise-forlis: - Vi tok det med ro - det var tross alt 20 grader i vannet

Berge liv

I kommentarfeltet har hun fått mye støtte for innsatsen hun la ned.

– Han var hardt skadd og jeg ga jo bare førstehjelp. Jeg synes hotellsjefen er en flott fyr, som belønner noe jeg synes alle burde gjøre. Det lønner seg alltid å bry seg og å gripe inn. Det handler om å berge liv, uansett om du får noe tilbake eller ikke.

Tøllefsen forteller at hun ikke vet hvordan det gikk med mannen som ble slått med glassflasken.

– Jeg så jo at han blødde veldig kraftig, men jeg vet ikke hvordan det har gått med ham. Jeg har forsøkt å spørre på hotellet, men de vet ikke. Det er forferdelig at noe sånt skjedde, og jeg synes det er forferdelig at sønnen min så det. Det var snakk om uprovosert vold, men jeg har snakket mye med ham om at det ikke er sånn mennesker skal gjøre mot hverandre, sier Tøllefsen, som har jobbet innen helsevesenet i flere år.

Les også: Fjellfaste damer berget med ATV – belønnet med suite

Berømmet innsatsen

Vegard Olsen, hotellsjef på Pite havsbad, hadde skrevet en hilsen til Tøllefsen på familiens nye hotellrom hvor han takket henne for innsatsen og ønsket familien et fint opphold videre.

Det har foreløpig ikke lykkes iTromsø å komme i kontakt med Olsen.

Piteå-Tidningen i Sverige har omtalt voldshendelsen som skjedde lørdag kveld. Avisen melder at også en kvinne ble skadet av glassflasken til den samme gjerningsmannen. Verken mannen eller kvinnen skal ifølge avisen være alvorlig skadd.