Nå kan du endelig leie vannscooter i Tromsø

Tromsø Vannscooterutleie blir de første i byen til å leie ut vannscootere til hvermannsen. Og ja, det er lovlig.

Kjetil Hanssen starter opp med vannscooterutleie i Tromsø. Her er han på prøvekjøring i Tromsøysundet.

nyheter

Til daglig driver Kjetil Hanssen The Arctic Drive, som leier ut kjøretøy til turister slik at de selv kan utforske Tromsø. Nå har han derimot et nytt satsingsområde; vannscooterutleie for turister og tromsøværinger.

– Vi kjøpte nylig inn fire vannscooter, som vi har brukt den siste måneden på å teste ut. Nå er vi klare for å tilby utleie både til våre vanlige kunder, og til allmennheten når det er ledig kapasitet, forteller Hanssen, innehaver av Tromsø Vannscooterutleie.

Les også: Hoksrud: Vannscootere og fritidsbåter må sidestilles

(Saken fortsetter under bildet)

SIKKERT: Innehaver av Tromsø Vannscooterutleie, Kjetil Hanssen, påpeker at vannscooterne er trygge å kjøre. De han leier ut har en bremselengde på 15 meter når de kjører i 50 knop.  Foto: Trond Tomassen

 

Fullt lovlig

Selv om de har mottatt noen skeptiske blikk under testkjøringen, som blant annet har foregått i Tromsøysundet, er Hanssen klar på at virksomheten deres er helt lovlig.

Les også: Dette er tromsøværingers feriefavoritter

– Jeg har gjort grundige undersøkelser, og har blant annet forhørt meg med politiet i Oslo om problemstillingen. Lovverket tillater kjøring 400 meter utenfor land, og gjennom såkalte transportsoner. En transportsone er for eksempel under Tromsøbrua, der det er lovlig å kjøre på begge sider, men ikke akkurat i området under brua. Da er det kun lovlig å kjøre gjennom, hvis man holder en fart på under fem knop, forteller Hanssen, som for øvrig skulle sett at lovverket ble lettet på.

– Jeg mener det burde sidestilles med småbåter. Det er galskap at man må være 400 meter ut fra land for å kjøre vannscooter, som ikke utgjør noen større fare enn en vanlig båt, uttaler Hanssen.

Les også: Storsuksess for ny byhavn i Tromsø

(Saken fortsetter under bildet)

SATSER: Kjetil Hanssen i Tromsø Vannscooterutleie har stor tro på at det er et marked i Tromsø for utleie av vannscootere. Han har hittil kjøpt inn fire stykker, men åpner for å kjøpe flere hvis det blir en suksess. 

Satser videre

Hittil har tilbakemeldingene fra brukerne vært positive, ifølge innehaveren. Skulle dette fortsette og vannscooterutleien bli en suksess, utelukker ikke Hanssen videre satsing.

Sjekk Miljødirektoratets kart over hvor du kan kjøre vannscooter her!

– Folk synes det er helt rått, så jeg har allerede planlagt å få opp egne brygger til vannscooterne våre. Akkurat nå bruker vi småbåthavna i Tromsdalen. Vi har også planer om å lage løyper folk kan kjøre langs, med hinder underveis. Det er også godt mulig at vi kjøper inn flere vannscootere hvis interessen tilsier det, konstaterer han.