Råsterk VM-plassering for Tromsø-kvinne

Tromsø-jenta Elise Dahl-Hansen (23) har kun holdt på med polesport i to og et halvt år. I helgen ble hun den femte beste i verden.

FANTASTISK: Elise Dahl-Hansen var strålende førnøyd med femteplassen. Foto: Geir Dahl-Hansen  Foto: Geir Dahl-Hansen

Elise Dahl-Hansen i NM. Foto: Willy Larsen  Foto: Willy Larsen

nyheter

Tromsø-jenta Elise Dahl-Hansen deltok i helgen i VM i polesport i London, England. Selv om han bare har drevet på med polesport i snart tre år, ble hun norgesmester i mai. Den gang uttalte hun til iTromsø at hun hadde som mål å komme blant topp ti i VM, noe som vil gi finalebillett.

– Over all forventning

Etter å ha blitt blant de åtte beste i kvalifiseringen til finalen, svingte hun seg inn til en råsterk femteplass.

– Jeg er veldig overrasket over plasseringen jeg fikk. Jeg tenkte at jeg kanskje hadde en liten mulighet til å kvalifisere meg til finalen. Dette er et fantastisk resultat, forteller Elise Dahl-Hansen.

Hun har all grunn til å være fornøyd med egen prestasjon.

– Dette var den beste opptredenen jeg har gjort. Nivået i VM er skyhøyt, og at jeg får femteplass er utrolig bra, sier hun.

LES OGSÅ: Kan bli årets utøver i verden

Nær pallplass

Til tross for at hun fikk femteplassen, noe hun var svært fornøyd med, var det jevnt blant de beste.

– Jeg var bare ett-to poeng bak tredjeplassen, så det var ganske jevnt. Vinneren var i en klasse for seg selv, sier 23-åringen

– Er det ikke bittert å være så nær en pallplass?

– Nei, jeg er ikke bitter i det hele tatt. Jeg har holdt på med polesport i to og et halvt år, og er allerede blant de beste i verden.

Før VM var hun ranket som nummer to i verden, og man skulle tro en femteplass ville være skuffende.

– Man bør ta den rankingen med en klype salt. Den listen baseres på karakterene man får når man kvalifiserer seg til VM. Der kan faktorer som for eksempel snille- og strenge dommere spille inn. Hun som var ranket som nummer én i verden, kom jo på sisteplass i VM, og det sier jo sitt, forteller Dahl-Hansen.

LES OGSÅ: Elise gikk til topps i NM i poledance

Bratt utviklingskurve

Dahl-Hansen deltok også i VM i poledance sist år. Da endte hun som nummer 29 av totalt 44 deltakere.

Ett år senere kapret hun femteplassen, hvor 33 deltakere knivet om seieren.

– Til neste år er det VM i Nederland. Jeg er nødt til å trene hardt for i det hele tatt å komme meg dit. Konkurransen i Norge blir også hardere, så man kan ikke slappe av, forteller hun.

Før hun drev med polesport, var hun i norgestoppen i turn. Det har hun nå lagt på hylla.

– Jeg føler meg litt ferdig med turn, selv om jeg ennå turner. Nå er det polesport jeg har tenkt å satse på, sier 23-åringen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter