Råsterk VM-plassering for Tromsø-kvinne

Tromsø-jenta Elise Dahl-Hansen (23) har kun holdt på med polesport i to og et halvt år. I helgen ble hun den femte beste i verden.

FANTASTISK: Elise Dahl-Hansen var strålende førnøyd med femteplassen. Foto: Geir Dahl-Hansen 

Elise Dahl-Hansen i NM. Foto: Willy Larsen 

nyheter

Tromsø-jenta Elise Dahl-Hansen deltok i helgen i VM i polesport i London, England. Selv om han bare har drevet på med polesport i snart tre år, ble hun norgesmester i mai. Den gang uttalte hun til iTromsø at hun hadde som mål å komme blant topp ti i VM, noe som vil gi finalebillett.

– Over all forventning

Etter å ha blitt blant de åtte beste i kvalifiseringen til finalen, svingte hun seg inn til en råsterk femteplass.

– Jeg er veldig overrasket over plasseringen jeg fikk. Jeg tenkte at jeg kanskje hadde en liten mulighet til å kvalifisere meg til finalen. Dette er et fantastisk resultat, forteller Elise Dahl-Hansen.

Hun har all grunn til å være fornøyd med egen prestasjon.

– Dette var den beste opptredenen jeg har gjort. Nivået i VM er skyhøyt, og at jeg får femteplass er utrolig bra, sier hun.

LES OGSÅ: Kan bli årets utøver i verden

Nær pallplass

Til tross for at hun fikk femteplassen, noe hun var svært fornøyd med, var det jevnt blant de beste.

– Jeg var bare ett-to poeng bak tredjeplassen, så det var ganske jevnt. Vinneren var i en klasse for seg selv, sier 23-åringen

– Er det ikke bittert å være så nær en pallplass?

– Nei, jeg er ikke bitter i det hele tatt. Jeg har holdt på med polesport i to og et halvt år, og er allerede blant de beste i verden.

Før VM var hun ranket som nummer to i verden, og man skulle tro en femteplass ville være skuffende.

– Man bør ta den rankingen med en klype salt. Den listen baseres på karakterene man får når man kvalifiserer seg til VM. Der kan faktorer som for eksempel snille- og strenge dommere spille inn. Hun som var ranket som nummer én i verden, kom jo på sisteplass i VM, og det sier jo sitt, forteller Dahl-Hansen.

LES OGSÅ: Elise gikk til topps i NM i poledance

Bratt utviklingskurve

Dahl-Hansen deltok også i VM i poledance sist år. Da endte hun som nummer 29 av totalt 44 deltakere.

Ett år senere kapret hun femteplassen, hvor 33 deltakere knivet om seieren.

– Til neste år er det VM i Nederland. Jeg er nødt til å trene hardt for i det hele tatt å komme meg dit. Konkurransen i Norge blir også hardere, så man kan ikke slappe av, forteller hun.

Før hun drev med polesport, var hun i norgestoppen i turn. Det har hun nå lagt på hylla.

– Jeg føler meg litt ferdig med turn, selv om jeg ennå turner. Nå er det polesport jeg har tenkt å satse på, sier 23-åringen.