Tromsø jazzfestival håper å lokke frivillige med Pokémon

Tromsø Jazzfestival forsøker utradisjonelle metoder for å finne frivillige og nå et nytt publikum.

JAZZ-GIRLS: Ida Karoline Nordgård og Sanna Jensen hos jazzfestivalen jazzer opp tilværelsen for de frivillige med Pokémon. Jensen er selv i level 10 i det populære spillet. 

nyheter

Sanna Jensen er frivilligsjef for Tromsø jazzfestival. Hun og festivalen har kastet seg på Pokémon-bølgen og håper å nå ut til et nytt publikum med Pokémonene.

– Vi trenger hjelp til å få hengt opp plakater rundt om i Tromsø. De som spiller Pokémon går mye rundt, så vi tenkte folk kan komme hit og fange Pokémon, plukke opp plakater. Så kan de spille videre og henge opp noen plakater i samme slengen, forteller Jensen.

LES OGSÅ: Vokste opp med musikk som religion

Populært område

Området på Skansen hvor jazzfestivalen holder til er et populært område for dedikerte Pokémon-trenere.

– Hvis noen kommer innom for å hjelpe til som frivillig, enten med plakater eller andre ting, så skal jeg sette opp noen «lures», sier Jensen.

«Lures» er en måte å få mange Pokémoner til å dukke opp på et område, forklarer hun.

Nytt publikum

Kommunikasjonssjef for festivalen og Tromsø-musiker Ida Karoline Nordgård håper de kan nå ut til et nytt publikum med hjelp av Pokémon.

– Om vi ikke får så mange flere frivillige, så får folk i alle fall med seg at det er festival. Vi har musikk for alle på jazzfestivalen. Vi har barnekonserter med Tonje Unstad, og hiphop/urban-konsert med Ivan Ave, en rapper som bruker jazzelementer som er veldig kult, forteller Nordgård.

LES OGSÅ: Vil gjøre jazzfestivalen til en folkefest

Roser Pokémon-miljøet

Jensen roser Pokémon-miljøet i byen.

– De som spiller Pokémon virker som snille folk. Jeg har fulgt med i Pokémon-gruppa for Tromsø på Facebook, og der hjelper folk hverandre og svarer på spørsmål folk lurer på. Så hvis noen også vil hjelpe oss blir vi kjempeglad.