Denne konserten er noe av det som kan gi Kulturhuset nok et rekordår

I fjor besøkte 66.000 personer Kulturhuset. Så langt i år har 42.000 besøkt kulturarenaen.
nyheter

I 2015 besøkte «hele byen» Kulturhuset. Kulturhussjef Erik Smith-Meyer fortalte da at han aldri hadde sett så mange besøkende i sin tid som sjef for Kulturhuset.

Mulig rekordår

Nå ser det ut som at 2016 vil danke ut fjoråret og ta rekordtittelen.

– Vi har hatt 42.000 besøk fram til sommeren, sier Smith-Meyer.

Han regner med at de vil slå fjoråret.

– Høsten er vår største sesong, så det kan bli nok et rekordtall i år. Om våren kommer sola, og da er folk heller ute og griller enn å være inne. Det skjønner jeg. Men om høsten bruker vi å ha mest folk her, sier han.

LES OGSÅ: Bangsund-bok nå på norsk

Populær konsert

Det mest populære arrangementet på Kulturhuset så langt i år har definitivt vært konsertene med Marcus & Martinus.

– Da hadde vi tre fulle hus. Foreldre sto oppe i galleriet, mens hele gulvet foran scenen var fullt av barn. Det var veldig artig, sier Smith-Meyer.

Han tror Bjørn Sundquists enmannsshow «Et hælvettes liv!», som settes opp fem ganger i november, kommer til å bli godt besøkt.

– Forestillingen er satt opp seks ganger på Chat Noir i Oslo, og han skal også til Bergen. Det er en nokså omfattende turné, og interessen er stor. Det er få billetter igjen her i Tromsø, og vi lukter på ekstraforestillinger.

LES OGSÅ: Vil gjøre jazzfestivalen til en folkefest

Komedie

Det er spesielt én sjanger de har satt litt ekstra fokus på de siste årene.

– Det er mye komedie og standup, og dette er en satsing vi kommer til å fortsette med både i år og årene fremover.

Han merker at denne satsingen har blitt en suksess.

– Folk treffer kjente og kjære personer som har noe å fortelle. Og mye av det er på nordnorsk, og jeg tror det ligger noe i akkurat det.

Smith-Meyer legger til at det vil komme flere kjente personer innom Kulturhuset også til neste år, men vil ikke røpe hvem helt ennå.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter