Sist helg var Øyvind Høier og kompisen Kim-Eirik Johansen på sin årlige fisketur på Sørøya. Målet var nye personlige rekorder, og det klarte de begge.

Johansen tok en uer på 8,35 kilo og 80 centimeter, og Høier tok en nesten rekordstor uer på 9,25 kilo og 84 centimeter.

Det var nettsiden Hooked.no som først omtalte saken.

Les også: Her er kjendisenes favoritt-fiskeplasser (iTromsø Pluss)

På dypt vann

Fredag var det vindstille, og alt lå til rette for at de kunne ta turen ut på dypere vann.

– Vi dro ut til en uerplass som vi fant da vi var her i fjor. Vi hadde ikke vært der på ett år, så vi hadde høye forventninger og håp om å forbedre fjorårets rekord, sier han.

Da han fikk napp, skjønte han med en gang at hvis dette var en uer, var den stor.

– Det nappet kraftig, og det var tungt. Jeg dro den opp fra 220 meter, og da den kom opp, så vi at den var stor. Kim trodde den var over ti kilo, sier han.

Se også: Har du et blinkskudd fra sommerfisket? Send oss dine bilder!

Se video fra fangsten øverst i saken!

Da fisken var kommet trygt om bord, så de at dette kunne være en forbedring fra i fjor. Selv om den ikke var over ti kilo, er det en av de største uerne som er tatt fra båt i Norge.

(Saken fortsetter under bildet.)

KJEMPEFISK: Øyvind Høier satte en ny personlig rekord med denne ueren som veide 9,2 kilo. Den ble fanget utenfor Sørøya i Finnmark.

Kunne vært rekord

Hadde det ikke vært for at Villmarkslivs norgesrekordjury tillater plattformfangster, hadde Høiers fangst vært ny norgesrekord for uer. Den offisielle norgesrekorden på uer er en fisk på 12,14 kilo som ble tatt ved Heidrun-plattformen i 2012.

Fisken som Høier dro opp fra dypet, slo hans tidligere personlige rekord som han satte i fjor da han tok en uer på 9,2 kilo. Denne gangen var fisken 50 gram tyngre.

– Det er den største ueren som er tatt fra båt som jeg vet om, sier han.

Husker du denne: Tok rekordkveite med harpun

Rekordjager

Fiske er Høiers største hobby, og han er glad i å reise rundt i Nord-Norge på fisketurer. Han har også fisket i utlandet, blant annet utenfor Sri Lanka og ved Maldivene.

– Er du en rekordjager?

– Det kan man si. Jeg fisker gjerne stor fisk, slik som kveite, torsk og sei. Det er artig å få stor fisk av forskjellige arter.

De neste dagene skal han tilbringe i Finnmark på jakt etter flere store fisker.