SENTRUM: iTromsø omtalte tirsdag Kjetil Hanssen, som blir den første i byen til å starte opp med vannscooterutleie. Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe tror det hittil begrensede tilbudet i byen kommer av en skepsis til vannscootere blant tromsøfolk.

– Jeg har pratet med mange tromsøværinger som er nølende med å prøve, eller kjøpe inn, vannscootere på grunn av regelverket, uttaler Svardal Bøe.

Slik det er i dag må vannscootere nemlig holde seg 400 meter unna land, hvis de skal over 5 knop. Dette regelverket må ikke småbåter forholde seg til.

Fantastisk tilbud

Dét mener Svardal Bøe blir feil, og han tror Tromsø har et enda større potensial som turistby hvis forskriftene endres på.

– Tenk deg å oppleve skjærgårdene og øyene rundt Tromsø på vannscooter. Jeg tror det kan være et fantastisk tilbud for turistene som besøker Tromsø, og noe som vil løfte turistnæringen i byen ytterligere, uttaler Høyre-politikeren.

Få konsekvenser

Han tror det vil være få konsekvenser ved å endre på forskriftene, slik at vannscootere sidestilles med småbåter.

– Dagens vannscootere er så stillegående at de ikke lager noe mer bråk enn småbåter, tvert imot lager mange av de mindre lyd enn båtene. Det vil selvfølgelig være noen problemstillinger ved vannscootere nært land, men dette vil være de samme problemene som vi har fra før av med småbåter, sier Svardal Bøe, som tror på en løsning innen kort tid.

– Jeg vet Regjeringen jobber med et forslag til forskriftsendring som skal ut på høring snart. Forhåpentligvis er reglene endret til neste sommer, slik at man kan kjøre vannscooter i Tromsø med god samvittighet, konstaterer han.

Erlend Svardal Bøe. Foto: Mark Ledingham