Vil lage en annerledes revy

Gjengen i «Robertsen-kompaniet» ønsker å lage en revy man ikke får sett på skoler.

REVYKLARE: Sunniva Kviteberg (21), Bård Hofstad (22), og Sara Figanschau (20) i «Robertsen-kompaniet» ser frem til å spille revy på Verkstedet. 

nyheter

Gjengen som består av Sara Figenschau (20), Sunniva Kviteberg (21), Bård Hofstad (22), Karoline Dons (21), Sondre René Pedersen (20), og Mikkel Nås (22) skal lage en revy som er helt ulik revyene man får sett på ungdoms- og videregående skoler.

– Vanlige revyer er veldig stykkvise, hvor man har en sketsj, så blir det svart, så kommer en ny sketsj, og så videre. Vi ønsker å eksperimentere overgangene for å få en bedre flyt. Vi vil ikke stykke opp showet så mye, og prøve å få færrest svarte punkter som mulig, forteller Figenschau.

– Vi ønsker heller ikke å ha et filter på humoren, slik som på skolerevyene. Vi ønsker å ha humor med brodd, hvor du kan spøke om ting som er litt over grensen, sier Kviteberg.

LES OGSÅ: Regidebuterer i Norge med Patti Smith-forestilling

Oppkalt etter komiker

Til tross for at ingen har navnet Robertsen til etternavn, har de likevel valgt å kalle seg «Robertsen-kompaniet».

– Bestefaren min var Kjell Robertsen, som blant annet var med på «Du skal høre mye...». Det var det beste vi kom på der og da, forteller Bård Hofstad, som regnes som hjernen bak det hele.

Premiere på Verkstedet

Til tross for at alle har revyerfaring fra skole- og studentrevyer, sikter de høyt på premiereforestillingen.

LES OGSÅ: Denne gjengen er klare med sin aller første revy

1. september står de nemlig på Verkstedet scene på Kulturhuset.

– Såpass må det være. Vi ønsker å etablere oss fort og godt, sier Hofstad.

Men til nå er de ennå bare i startfasen.

– Vi har begynt å komme med noen ideer som vi har tenkt å ha med, men vi har ikke fastsatt noe ennå, sier Hofstad.

– Er det noe dere ikke kan unngå å ha med?

– Brexit og Trump må nok komme med. Vi har også noen ideer om mosaikken på Gyllenborg skole, og meldingene fra Rundberg-brødrene, sier Figenschau.

Selv om de ikke har startet øvingene ennå, stresser de ikke med å bli ferdig til premieredatoen.

– Da vi jobbet med skolerevyer, så ble alt ordnet i løpet av to uker, så jeg føler vi egentlig har god tid, sier Figenschau.

– Vi er i rute, så vi kommer til å bli ferdig, og det blir bra. Vi har planlagt øving fremover, bortsett fra når det er Rakettnatt, sier Hofstad og ler.