Denne feilen har stått i årevis – nå lover de å rette opp

Statens Vegvesen håper å rette opp den mangeårige feilen i løpet av kort tid.

SOMMARØY: I årevis har det stått «Sommerøy» på skiltinga til Sommarøy. 

nyheter

KATTFJORDDALEN: I 2012 ble det satt opp nye skilter på veien til Sommarøy i Tromsø. Problemet er bare at det står skrevet Sommerøy med E i stedet for med A, som er den korrekte skrivemåten.

– De sa det var en produksjonsfeil og skulle fikse det ganske kjapt, men fortsatt har det ikke skjedd noe, sier leder for Brensholmen/Sommarøy Utviklingslag, Åshild Strømmesen.

– Er bestilt

Vegvesenets skiltansvarlig i Troms, Kurt Stormo, er godt kjent med problematikken.

– Det er klart det er problematisk og vi skal rette feilen. Det skal være bestilt skilt og jeg mener at i hvert fall ett av skiltene er byttet ut nå, sier Stormo.

Han forklarer hvorfor det har tatt så lang tid.

– Det var Nasjonal Turistveg-prosjektet som satt opp skiltene i sin tid, siden det også er markert med fergeavgangen til Botnhamn på Senja og strekningen Botnham-Gryllefjord er en del av Nasjonal Turistveg-prosjektet. Det er skiltet to eller tre plasser, hver 10. kilometer, så det er flere skilt som må byttes ut. Det har nok vært mangel på lokalkunnskap og usikkerhet hvem som hadde ansvar, men nå er det oss i hvert fall, og vi skal rette det opp, sier han.

Har midlene

Nasjonal Turistveg har hovedkontor på Lillehammer og en prosjektleder på Finnsnes, men siden skiltene ble satt opp, er det drift- og vedlikeholdsavdelingen til Statens Vegvesen som har overtatt.

– Det er beklagelig og ikke slik det skal være. Det har rett og slett vært for mange kokker og dermed for mye søl. Samtidig står det ikke på økonomien. Vi har midler til å rette dette opp, sier Stormo.

Savner Hillesøy-skilt

Leder for Brensholmen/Sommarøy Utviklingslag, Åshild Strømmesen, sier det er flere skiltinger de har ønsket å ta opp.

– Det har vært et ønske om å få et stedsnavnskilt til Hillesøy. Det sa kommunen ikke skulle være noe problem, så lenge de fant ut om de skulle bli en del av samisk forvaltningsområde og dermed ha skiltet på både norsk og samisk. Det purrer vi på én eller to ganger i året. Det er betydelig mindre steder enn Hillesøy som har fått satt opp navneskilt, sier Strømmesen.

Og lite tyder på at det skjer med det første.

– Det er ikke noen planer om å sette opp skilt til Hillesøy som jeg kjenner til. Vi har imidlertid en del store utskiftninger på Ringvassøy og Vannøy på gang, sier Stormo.