Elever ved Storelva skole får ikke lenger låne gymsalen til Kvaløya vgs

Storbrukshallen vil ikke stå ferdig før tidligst 2017.
nyheter

I ET BREV fra kommunaldirektør Kari Henriksen kommer det fram at elevene ved Storelva skole nå står helt uten gymlokaler de kan bruke når skolen starter om noen få uker. De siste tre årene har Storelva skole fått brukt gymsalen til Kvaløya videregående skole tre timer i uka. Nå har Storelva skole fått avslag på sin søknad om å få leie gymsalen til den videregående skolen.

- Det stemmer at vi har avslått søknaden søknaden. Årsaken er at vi har en økning i antall elever. Det er cirka 60 flere elever i år enn i fjor, og med 520 elever trenger vi gymsalen selv, sier rektor ved Kvaløya videregående skole, Snorre Bråthen. 

LES OGSÅ: Flerbrukshallen på Storelva utsettes og nedskaleres

Ber fylkesutdanningssjefen om hjelp

Henriksen skriver i sitt brev til fylkesutdanningssjefen at det er et sterkt behov for å få videreført leieordningen og beskriver avslaget som en vanskelig situasjon for Storelva skole. Hun skriver videre at hun har full forståelse for at Kvaløya vgs. kan ha behov for å disponere gymsalen selv, men ber fylkesutdanningssjefen se på saken for å vurdere saken på ny for å finne en løsning.

- Det er helt sprengt kapasitet, det eneste vi har ledig er to timer mandag morgen. Ellers hadde de selvsagt fått låne hallen, sier Bråthen.

LES OGSÅ: Rektor ved Storelva: – Vi er skuffet

Helt fullt

Bråthen har forståelse for at det er surt for Storelva-elevene, men forteller at de først og fremst er nødt til å ivareta sine egne elever.

- I fjor var det nesten fullt, mens i år er det stappfullt. Vi må klare oss med den hallen vi har, sier rektoren.

Det er en ny flerbrukshall under prosjektering på Storelva, men denne vil ikke stå ferdig før tidligst skoleåret 2017/2018.