Politiet driver åstedsundersøkelse i Røstbakken-området

Politiet har en formening om hendelsesforløpet i Røstbakken-drapet.
nyheter

Politiet har gjennom natten drevet åstedsundersøkelser på en adresse i Røstbakken etter at de klokken 18.24 torsdag fikk inn en melding om et alvorlig straffbart forhold.

En kvinne ble funnet drept i leiligheten i Røstbakken. En mann, som befant seg inne i huset, er siktet for drapet. Det opplyser politiet om på en pressekonferanse torsdag kveld.

Morten Pettersen ved Troms politidistrikt  Foto: Lars Marius Matre

Drept i leiligheten

- Politiet sier at de vil drive taktisk og teknisk etterforskning utover natta. De har en formening om hendelsesforløpet. Drapet skal ha skjedd inne i leiligheten, kunne vår reporter på stedet, Dana Meknas, melde sent torsdag.

Klokken 22.50 ankom forsterkninger åstedet. Like etter klokken 23.00 ventet politiet på krimteknikere og flere etterforskere ved adressen i Røstbakken.

- Vi må ta en vurdering med krimteknisk på åstedet om vi kan flytte fornærmede, kunne politiet opplyse til iTromsøs reporter på stedet klokken 23.15.

De krimtekniske undersøkelsene i boligen ble igangsatt like før midnatt og har pågått helt til tidlig morgen fredag.

Politiet har ankommet med forsterkninger på åsstedet.  Foto: Håkon Steinmo

 

Les også: Pressekonferansen - Kvinne funnet drept - mann siktet

Hundepatrulje

En hundepatrulje var torsdag kveld på stedet for å gjøre søk på adressen.

- De skal gjøre et søk, det er det jeg kan si. Det er flere ressurser på vei, men hva slags ressurser ønsker jeg ikke å si noe om akkurat nå, opplyste innsatsleder.

Det befant seg sikkerhetsvakter inne på det avsperrede området, kunne en iTromsø-tipser opplyse sent torsdag kveld.

Politiet har gjort søk med hund på åstedet torsdag kveld.  Foto: Håkon Steinmo

 

Rykket ut til Kroken

Like før boligen ble sperret av, rykket to politibiler, en sivil politibil og to ambulanser ut til Kroken.

- Vi jobber med samme sak på forskjellige adresser. Mer har jeg ikke tid til å si nå, opplyste operasjonsleder Jøran Bugge torsdag kveld.

Under en pressekonferanse torsdag klokken 22.30 kunne politistasjonssjef Morten Pettersen fortelle at politiet undersøkte flere adresser i Tromsø før de fant boligen på Tromsøya.

- Jeg kan bekrefte at vi var i Kroken og undersøkte på en adresse, samt flere andre adresser før vi kom til adressen i Røstbakken.