På mandag åpner Pettersen sin første utstilling på Sevendesign Atelier i Strandgata.

– Ja, det er ganske kult og spesielt. Ingen av vennene mine har gjort dette før, sier hun.

Som elev ved Steinerskolen hadde hun en lærer som skulle ha utstilling ved atelieret. Da hun kom i kontakt med innehaveren, ble hun spurt om hun ville stille ut kunsten sin. Det var ikke vanskelig å si ja til.

Ville heller male

16-åringen fra Kvaløya fant interessen for kunst da hun begynte på ungdomsskolen.

– Jeg tror det startet fordi jeg ville ha noe for å holde meg opptatt. De fleste av vennene mine startet å feste ganske tidlig, og det var jeg ikke helt med på. Jeg startet heller å male og tegne, forklarer hun.

Pettersen forteller videre at hun stort sett er selvlært, men til høsten starter hun på designlinja ved Breivang videregående skole. Om det er fulltidskunstner hun skal bli, vil tiden vise.

– Egentlig hadde jeg bestemt meg for at det bare er noe jeg ville gjøre på fritiden, men da jeg søkte på videregående skole ombestemte jeg meg litt. Vi får se, sier hun.

Hun er kjent med at kunstneryrket kan være usikkert, men ønsker ikke å legge drømmen på hylla på grunn av det.

– Mange sier at jeg ikke kan bli fulltidskunstner. «Da tjener du jo ikke noe», hører jeg ofte. Men man kan jo alltids ha en jobb på siden, sier hun.

Olje og akryl

Utstillingen skal stå hele august.

– Jeg skal stille ut mest oljemaleri, men også noen akrylbilder, sier hun.

Til tross for at hun allerede har solgt flere bilder, er hun ikke helt komfortabel med å kalle seg et «kunstnertalent».

– Det er ikke så ofte jeg synes at bildene er kjempefine selv, men jeg tror at andre folk synes de er finere, sier hun beskjedent.