- Torsdag kveld kl. 19.50 pågrep politiet en 27 år gammel asylsøker som opplyser å være fra Kongo, sier politistasjonssjef Morten Pettersen under pressekonferansen.

- Den siktede og den drepte kvinnen har hatt et samlivsforhold over lengre tid før det ble avsluttet, sier han.

Ingen av de to har hatt registrert tilknytning til åstedet, men siktede har oppholdt seg der den siste tiden. En bekjent av siktede bor i leiligheten drapet skjedde i.

- Vi har avhørt personen som leier leiligheten. Slik saken er nå ser det ut som om det kun var siktede og kvinnen som var i leiligheten da drapet skjedde.

Utvisningsvedtak

Det foreligger et utvisningsvedtak mot asylsøkeren.

- Som kjent fra media er siktede utvist fra Norge. Siktede er asylsøker, og da er det politiets utlendingeenhet sitt ansvar å følge saken videre, også for eventuell uttransport, sier forvaltningssjef i politiet, Astrid Nilsen.

I dag fortsetter politiet med etterforskningen med blant annet vitneavhør. Det har blitt gjennomført en obduksjon av kvinnen.

Politiet har enda ikke avhørt siktede.

- Siktede føler seg enda ikke klar til å gjennomføre avhør, sier Pettersen.

- Politiet forsøker nå å finne ut hva som skjedde i den aktuelle leiligheten i går, og søker nå personer som kan være med på å belyse det, forteller påtaleansvarlig Thomas Rye-Holmbo.

Satt i isolasjon

Den drapssiktede mannen ble fremstilt for varetekt i et fengslingsmøte klokken 13.00 fredag.

Kjennelsen fra fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett er nå klar:

"Siktede kan holdes varetektsfengslet inntil 26.8 2016. I de to første ukene er han undergitt fullstendig isolasjon, i de to ukene deretter, undergis han brev- og besøksforbud." lyder avgjørelsen fra tingrettsdommer Oddmund Gamst.

Untatt offentlighet

Tingretten opplyser at kjennelsen i sin helhet er unntatt offentlighet.

Mannen søkte asyl i Norge i 2008. Den drepte er en 32 år gammel kvinne, opplyser politiet.