Irsk nordlysfotograf med Tromsø-portretter

Hun flyttet nordover for å ta bilder av nordlyset. Fredag stilte hun ut portretter av byens turister.

TURIST: Kvinnen på dette portrettet var en turist som Cat Gundry-Beck traff i Tromsø. Den irske fotografen reiste helt til Tyskland for å ta dette bildet. Foto: Helge Skog 

nyheter

– Han til høyre der er en tromsøværing som jeg fotograferte i Ersfjordbotn, sier Cat Gundry-Beck (23) entusiastisk i kafélokalet til Tvibit.

Fredag inviterte hun til fotovernissasje med utvalgte portretter, men den irske innflytteren flyttet nordover med tanke om å fotografere helt andre ting.

LES OGSÅ: Vil lage en annerledes revy

Reise og utforskning

– Jeg har hatt lyst til å flytte til Norge i en årrekke, sier fotografen som lagde sin første portefølje som 17-åring.

– Først flyttet jeg til Bergen, men det var jo snø og vinter jeg var mest interessert i, og i Bergen regner det jo bare, hehe. Derfor flyttet jeg til Tromsø i fjor, og begynte på jobben som nordlysfotograf og fotoguide for turister.

– Vakkert

Brorparten av menneskene som er portrettert på utstillingen er reisende som Gundry-Beck har truffet i Tromsø.

– Det er så vakkert her, og temaet for disse portrettene er reise og utforskning. Dette er folk jeg har truffet her i byen, og selv om jeg aldri hadde truffet noen av dem tidligere, endte flere opp som venner.

– Jeg har reisedilla selv, og har reist rundt i Europa i det siste og fotografert en rekke folk, med tanken om å presentere landet de kommer fra gjennom portrettene.

LES OGSÅ: Ros er farlig. Kritikk er sunt.

Prosjekt om mørketida

Den unge, irske fotografen – som sist helg fotograferte på oppdrag fra Buktafestivalen – planlegger å bli boende i Ishavsbyen.

– Jeg har en rekke prosjekter under planlegging her! En av dem er å vise kontrastene mellom midnattssol og mørketid. Jeg har vært ute på Sommarøy og tatt bilde av midnattssola, og midt i mørket skal jeg fotografere fra nøyaktig samme posisjon. Forhåpentlig får jeg også en del kommisjonsoppdrag i livsstilskategorien.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter