Irsk nordlysfotograf med Tromsø-portretter

Hun flyttet nordover for å ta bilder av nordlyset. Fredag stilte hun ut portretter av byens turister.

TURIST: Kvinnen på dette portrettet var en turist som Cat Gundry-Beck traff i Tromsø. Den irske fotografen reiste helt til Tyskland for å ta dette bildet. Foto: Helge Skog 

nyheter

– Han til høyre der er en tromsøværing som jeg fotograferte i Ersfjordbotn, sier Cat Gundry-Beck (23) entusiastisk i kafélokalet til Tvibit.

Fredag inviterte hun til fotovernissasje med utvalgte portretter, men den irske innflytteren flyttet nordover med tanke om å fotografere helt andre ting.

LES OGSÅ: Vil lage en annerledes revy

Reise og utforskning

– Jeg har hatt lyst til å flytte til Norge i en årrekke, sier fotografen som lagde sin første portefølje som 17-åring.

– Først flyttet jeg til Bergen, men det var jo snø og vinter jeg var mest interessert i, og i Bergen regner det jo bare, hehe. Derfor flyttet jeg til Tromsø i fjor, og begynte på jobben som nordlysfotograf og fotoguide for turister.

– Vakkert

Brorparten av menneskene som er portrettert på utstillingen er reisende som Gundry-Beck har truffet i Tromsø.

– Det er så vakkert her, og temaet for disse portrettene er reise og utforskning. Dette er folk jeg har truffet her i byen, og selv om jeg aldri hadde truffet noen av dem tidligere, endte flere opp som venner.

– Jeg har reisedilla selv, og har reist rundt i Europa i det siste og fotografert en rekke folk, med tanken om å presentere landet de kommer fra gjennom portrettene.

LES OGSÅ: Ros er farlig. Kritikk er sunt.

Prosjekt om mørketida

Den unge, irske fotografen – som sist helg fotograferte på oppdrag fra Buktafestivalen – planlegger å bli boende i Ishavsbyen.

– Jeg har en rekke prosjekter under planlegging her! En av dem er å vise kontrastene mellom midnattssol og mørketid. Jeg har vært ute på Sommarøy og tatt bilde av midnattssola, og midt i mørket skal jeg fotografere fra nøyaktig samme posisjon. Forhåpentlig får jeg også en del kommisjonsoppdrag i livsstilskategorien.