– Varmere juli enn normalt

Tromsø har hatt både høyere temperaturer og mer nedbør enn gjennomsnittet fra tidligere år.

VARMT OG VÅTT: Finværsdagene i Tromsø har vært spredt utover juli, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Magnus Ovhed. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen 

nyheter

– Det har vært en relativt normal juli så langt, men folk sitter kanskje ikke med dette inntrykket, da godværsdagene har vært spredt utover måneden, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Magnus Ovhed.

Varmest 22. juli

– Snittemperaturen for juli i år ligger på 12, 3 varmegrader, som er en halv grad over gjennomsnittet for måneden, sier Ovhed.

Antallet soltimer er foreløpig ikke klart, men den høyeste temperaturen – 27,6 grader – ble målt 22. juli. Den laveste registrerte temperaturen denne måneden ble målt dagen før, da det var kun 6,3 varmegrader.

– Det har også vært litt mer nedbør og overskyet enn normalt. 85 millimeter nedbør ligger ti prosent over gjennomsnittet for juli, sier meteorologen.

– Temperaturer og skydekke henger sammen på en litt komplisert måte. Er det klarvær, blir det høyere temperatur på dagen, men kaldere på natta, der temperaturene er mer stabile gjennom døgnet hvis det er overskyet.

Skiftende vær i vente

– Hvordan vær kan vi forvente i dagene som kommer?

– Været blir, som nå, vekslende i de kommende dagene. Ikke dårlig, men skiftende vær bør man forberede seg på. Dette kommer som følge av et lavtrykk som surrer rundt her for øyeblikket, forklarer Ovhed.