«Ingen» vil ha ny prosjektstilling

For andre gang på rad takket samtlige søkere som ble innstilt til jobben nei til å bli kommunens første eldrepsykolog.

Takket NEI: Heller ikke da jobben som eldrepsykolog ble utlyst for andre gang, klarte kommunen å besette stillingen.Foto: Jon Terje Eiterå 

Overrasket: Margrethe Kristiansen, etatsleder for sykehjemmene i Tromsø kommune. Foto: Tromsø kommune 

nyheter

Grønnegata: – Vi hadde fire stykker inne til intervju, hvor tre av dem ble innstilt til jobben. Nå viser det seg at alle tre har takket nei til stillingen, sier Margrethe Kristiansen, etatsleder for sykehjemmene i Tromsø kommune.

– Kjempeoverrasket

Ved årsskiftet annonserte kommunen etter en eldrepsykolog til en toårig prosjektstilling som utelukkende skulle jobbe med eldre på sykehjem. Etter å ha fått inn 15 søkere, ble fire stykker innstilt til stillingen. Av ulike årsaker valgte imidlertid samtlige å takke nei til jobben og dermed måtte kommunen på nytt utlyse stillingen.

Da søknadsfristen for søkerunde nummer to gikk ut 2. juni, hadde kommunen på nytt fått inn 15 søkere til stillingen. Dermed var Kristiansen før ferien optimist med tanke på endelig å få besatt stillingen som byens første eldrepsykolog. Da hun kom tilbake fra ferie mandag og oppdaget at søkerne nok en gang hadde takket nei til stillingen, ble hun overrasket.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg er kjempeoverrasket! Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det endte slik på nytt, innrømmer Kristiansen.

Gir ikke opp

Etatslederen påpeker at alle tre som i sommer ble tilbudt stillingen som eldrepsykolog fra før av var i fast jobb.

– Dette er jo i første omgang en prosjektstilling, men det er nybrottsarbeid og burde sånn sett være en interessant jobb for mange. Lønnsmessig ligger stillingen også over det psykologer i kommunal helsetjeneste tjener, påpeker hun.

Selv om det heller ikke på andre forsøkt lyktes kommunen i å ansette Tromsøs første eldrepsykolog, forsikrer Kristiansen om at de vil fortsette arbeidet.

– Nå går vi videre på den søkerlista vi fikk inn i juni og dermed blir det en ny runde med intervju. Å få startet opp et lavterskeltilbud for eldre i sykehjem er noe vi har gledet oss til lenge, så vi kommer ikke til å gi opp, forsikrer Kristiansen.