Siktede ringte selv politiet: - Jeg har drept kjæresten min

Politiet holdt mandag pressekonferanse i forbindelse med drapssaken i Røstbakken. Der kom det fram at den drapssiktede har erkjent å ha stukket avdøde med kniv slik at hun døde.

Se opptak av direktesendingen fra politiets pressekonferanse mandag ettermiddag i forbindelse med Røstbakken-drapet.

nyheter

Mandag klokken 14.00 holdt politiet pressekonferanse i saken om drapet på Linn Olsen Uteng (32).

  • Les alt om Røstbakken-drapet her

Politistasjonssjef Morten Pettersen ledet pressekonferansen som fant sted på politihuset i Tromsø.

- Lørdag ettermiddag gjennomførte politiet avhør av den drapssiktede. Han erkjente straffeskyld for å ha stukket avdøde med kniv slik at hun døde, opplyste Pettersen under pressekonferansen.

Drepte med kniv

Den 27 år gamle asylsøkeren ble pågrepet på åstedet torsdag kveld og senere siktet for forsettlig drap på kvinnen.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som fremkom under avhøret av den siktede.

- Politiet har kontroll på kniven som er brukt som drapsvåpen. Vi er i dialog med siktede og forsvarer om å gjennomføre nye avhør inneværende uke.

Pettersen kan under pressekonferansen opplyse at meldingen om hendelsen, som politiet fikk inn klokken 18.24 torsdag kveld, ble ringt inn av den siktede.

- Han har erkjent at det var han som ringte inn meldingen til politiet. Han ringte og sa "Jeg har drept kjæresten min", sier Pettersen.

Samtalen brutt

Deretter ble samtalen brutt, uten at mannen oppga navn på han selv eller kjæresten, eller hvor han befant seg. Meldingen gjorde at politiet umiddelbart igangsatte etterforskning i saken.

Politiet rykket ut til tre ulike adresser i Tromsø, deriblant til kvinnens bostedsadresse i Kroken, før de til slutt endte opp i en leilighet i Røstbakken hvor 32 år gamle Linn Olsen Uteng ble funnet drept.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, men politistasjonssjefen ønsker ikke å gå inn på hva den sier annet enn at tidspunkt for dødsfall er torsdag 28. juli.

Relaterte saker: