I tidsrommet 12.30-15.00 førstkommende lørdag inviterer The Edge til storstilt lokalmatbuffet.

– Vi hadde lyst til å lage til noe nå som det kommer nye studenter til byen og vi får inn så mange flotte lokale råvarer, sier kjøkkensjef Tommy Olsen på Clarion Hotel The Edge.

Studentfokus

Buffeten vil bestå av en fresh lunsjmeny med hovedsaklig kortreist lokal mat bestående av fisk, kjøtt, frukt og grønt, dessert og søtsaker, samt vegetarretter.

–  Vi ønsker at dette skal være studentenes første møte med nordnorske råvarer, sier Olsen.

Prisen vil ikke være avskrekkende (195 kroner), og også noe billigere for studenter (150 kroner).

– Alle kokkene vi kommer til å være der, så vi slår gjerne av en prat med studenter som kommer og gir de tips til billige retter de kan lage, sier Olsen.

Litt av alt

Men i all hovedsak skal det dreie seg om kortreist mat på lørdag.

– Dette er for folk som ønsker å fordype seg litt i det lokale. Torsdag får vi inn sesonggrønnsaker fra Nordgård, vi får klippfisk fra Halvors Fisk, pølse fra Solberg Pettersen, lammesadel, skal lage vegatriske retter og får inn særlig mye frukt og grønt, sier Olsen og legger raskt til.

– Og så får vi i stand et virkelig bra ostefat og er allerede godt i gang med å lage marmelader og annet, så det skal bli masse å velge mellom, sier Olsen.