Lokalmatbuffet med tips til billig studentmat

The Edge inviterer lørdag til lokalmatbuffet for hele byens befolkning. Men de håper særlig at flere nysgjerrige studenter vil ta turen til hotellet.

BUFFET: Lørdag blir det lokalmatbuffet på The Edge.  Foto: Privat

nyheter

I tidsrommet 12.30-15.00 førstkommende lørdag inviterer The Edge til storstilt lokalmatbuffet.

– Vi hadde lyst til å lage til noe nå som det kommer nye studenter til byen og vi får inn så mange flotte lokale råvarer, sier kjøkkensjef Tommy Olsen på Clarion Hotel The Edge.

Studentfokus

Buffeten vil bestå av en fresh lunsjmeny med hovedsaklig kortreist lokal mat bestående av fisk, kjøtt, frukt og grønt, dessert og søtsaker, samt vegetarretter.

–  Vi ønsker at dette skal være studentenes første møte med nordnorske råvarer, sier Olsen.

LES OGSÅ: Alt er lokalt og alt selges bort – likevel er det frafall av unge bønder som Mats (30)

Prisen vil ikke være avskrekkende (195 kroner), og også noe billigere for studenter (150 kroner).

– Alle kokkene vi kommer til å være der, så vi slår gjerne av en prat med studenter som kommer og gir de tips til billige retter de kan lage, sier Olsen.

LES OGSÅ: The Edge blir nytt festivalhotell for TIFF

Litt av alt

Men i all hovedsak skal det dreie seg om kortreist mat på lørdag.

– Dette er for folk som ønsker å fordype seg litt i det lokale. Torsdag får vi inn sesonggrønnsaker fra Nordgård, vi får klippfisk fra Halvors Fisk, pølse fra Solberg Pettersen, lammesadel, skal lage vegatriske retter og får inn særlig mye frukt og grønt, sier Olsen og legger raskt til.

– Og så får vi i stand et virkelig bra ostefat og er allerede godt i gang med å lage marmelader og annet, så det skal bli masse å velge mellom, sier Olsen.

LES OGSÅ: Står klar med nødovernatting

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter