«Lurer» folk til pizzarestauranten

Pizzarestauranten Yonas er blant byens spisesteder som lokker til seg sultne Pokémon Go-spillere.

  Foto: MARIANNE LEIN MOE

nyheter

Det populære mobilspillet Pokémon Go har ført unge- og voksne på jakt etter pokémons.

Naturlig nok drar folk dit der det befinner seg pokémons ved såkalte Poke-stops.

Spillere kan også sende ut så kalte «lures». Da vil spillere få opp at det er pokémons i nærheten av gjeldende poke-stop, noe restaurantene i Tromsø har vist seg å dra nytte av.

- En «lure» virker i en halvtime. Vi gir rabatt til de som setter ut en «lure» hos oss, men også spillere som kommer, får rabatt på pizza, sier daglig leder på Yonas pizzeria- og catering, Stig Fiske til iTromsø.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot Pokémon-kjøring

  Foto: Ronald Johansen

- Stor suksess

Fiske er ikke i tvil om at rabattordningen relatert til mobilspillet, har vært en stor suksess.

- Det har definitivt gitt mersalg. Området rundt Yonas, Rorbua og Rica, er det generelt stor aktivitet rundt. Hva det har å si i kroner og øre, vet jeg ikke, for det er såpass ferskt, sier Fiske.

Som gleder seg til å se hvor mye utslag det har gitt i inntekter.

- Det blir veldig spennende å se. Det er jo fersk, men vi kan jo se tall fra uke til uke, og dette ligger jo under en egen rabatt, så vi vil fort kunne se hva vi har tjent i salg med denne rabatten, sier han.

LES OGSÅ: Tromsø jazzfestival håper å lokke frivillige med Pokémon

Fiske er utelukkende positiv til Pokémon Go-effekten.

- Alt som trekker folk bort fra sentrene og inn i byen er positivt. Alt som er nytt og spennende, ønsker vi å være en del av, sier Fiske.

Burgr-suksess

Det er ikke bare Yonas som nyter godt av Pokémon Go-rabatter på mat. Ved Burgr, i de gamle lokalene til Perez der kan du også spille gamle Nintendo-spill mens du nyter en bedre burger, gir de samme type rabatter og ordninger, og har opplevd enorm suksess med det.

- Vi har hatt kjempebra respons på det. Kollegaen vår Michael var oppe i 7-tida da det startet opp og delte ut flyers ved de forskjellige hotspotene, så vi har hatt en umiddelbar effekt. Det har gitt mange en ekstra god grunn til å ta seg en god burger, sier Marius Jacobsen, som er medeier på Burgr, som er et tilskudd til restauranten Hildr i Skippergata.

  Foto: Trond Tomassen

 

LES OGSÅ: Burgersuksess for Burgr

- Det er enormt trafikk i Skansen-området. Ikke nok med kokker som går fram og tilbake over veien her, nå er det også flust med trafikanter fordypet ned i mobiltelefonene sine, så det er ikke moro å være bilist i Skippergata nå, flirer Jacobsen.

Og for Burgr, er Pokémon Go midt i deres gate.

- Det er rett i vår gate. Vi følger med alt som skjer i spillverden og retro-gamingen, sier Jacobsen, om restauranten som har rent retro-spill-dekor og faktisk fysiske retrogames man kan spille på restauranten.