KVALØYSLETTA: Barnehagen hadde sjørøvertema, og var på utflukt i fjæra da de kom på ideen om å sende flaskepost.

I flaskeposten sto det blant annet at de hadde blitt tatt til fange av Kaptein Sabeltann.

– Vi tenkte det var en morsom lek å sende flaskeposten, forteller Marta Oksavik, som er pedagogisk leder i Polarmåsen barnehage.

Les også: Tromsømann sendte flaskepost fra Nordpolen.

Fant flaskeposten

Det var Kine Moxness Sandnes som fant flaskeposten som barnehagen hadde sendt ut.

– Jeg hadde vært på jobb hele dagen, og satt meg i fjæra for å spise lunsj siden det var så fint vær. Så ser jeg at det kommer noe flytende i havet, og syntes dette var kjempespennende. Jeg husker jo selv da jeg var liten at det var spennende med flaskepost. Kanskje dette var min sjanse til å vinne én million kroner? Flaskeposten lå ganske godt i tangen, og strømmen drev den av gårde, men etter litt om og men så fikk jeg tak i den. Da viste det seg at den var fra Polarmåsen barnehage, forteller Sandnes.

Og hun bestemte seg for å være med på leken.

– Jeg har sansen for folk som gjør mer enn de er nødt til, så da prøver jeg å leve litt etter det selv. I brevet sto det at de hadde blitt tatt til fange av Kaptein Sabeltann, og om en skatt, så det var veldig dramatisk. Da måtte jeg jo svare litt i samme gata, forteller Sandnes.

Morsomt med svar

To uker senere fikk barnehagen svar på flaskeposten de hadde sendt ut.

I svaret skrev Sandnes blant annet: «Heia store og små i Polarmåsen barnehage! Takk for den spennende flaskeposten fra dere! Håper at dere nå har klart å rømme fra den skumle kaptein Sabeltann, og er trygt tilbake i barnehagen - selv om jeg ikke rakk å komme og redde dere!»

– Vi hadde aldri trodd at vi skulle få svar på flaskeposten, forteller Oksavik.

Sammen med svaret hadde Sandnes lagt ved både gullpenger og ballonger - og hun ba barnehagen pent om å hjelpe henne med å ta vare på den store skatten.

– Ungene syntes dette var kjempeartig. Vi tømte innholdet i en skål, og pengene klirret til kjempejubel fra barna, sier Oksavik.

– Det var noen blant personalet som trodde det var vi som hadde skrevet svaret. Det var nesten enda mer artig for oss voksne enn hva det var for barna.

Sandnes er glad for at barna likte svaret hennes.

– Det er artig med barn og deres fantasi. Jeg må kanskje lete videre etter flaskeposter i fjæresteinene. Jeg har ikke funnet flaskeposter tidligere, men jeg sendte ut selv da jeg var liten, og drømte om å finne flaskepost. Jeg måtte altså komme i 30-årene og spise matpakke i fjæra for å finne en, sier Sandnes.

Har du noen gode flaskepost-historier? Tips oss på: nyheter@itromso.no eller 77640600.