Er lut lei hundeeiere som forsøpler: – Det er skikkelig svineri

Henriette Robertsen (37) plukker daglig søppel etter hundeeiere som kaster fra seg poser med hundebæsj i naturen.

LEI FORSØPLING: Henriette Robertsen (37) opplever daglig å måtte ta med seg andres hundeposer som ligger slengt ved den nye steintrappa opp til Fjellheisen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

– Folk bare slenger det ifra seg og tror at andre plukker opp etter dem. Det er utrolig ufint, sier Robertsen.

37-åringen bor i Tromsdalen og lufter hunden sin i området hvor den nye steintrappa går opp til Fjellheisen. Der finner hun daglig hundeposer med bæsj som forbipasserende ikke orker å ta med seg til nærmeste søppelboks.

– Det er skikkelig svineri. Jeg plukker søppel etter hundeeiere hver dag, sier hun.

Stor haug med hundebæsj

Mandag ettermiddag skrev Robertsen følgende innlegg på Facebook hvor hun ber hundeeiere ta med seg hundeskitten og kaste den i søpla:

«Kjære turvenner og hundefolk. Nå har Tromsø kommune vært så gavmilde at de har gitt oss denne fantastisk flotte steintrappa i stedet for den ødelagte stien opp Aksla. Vær så snill å ta med hundedriten din og kast den i søpla! Vis litt respekt for natur, medmennesker og medhunder. I dag tok jeg med en pose BÆSJ hjem.»

– Jeg var ute og luftet hunden i dag og da lå det en stor haug med hundebæsj ved veien hvor du går opp til Aksla, utdyper 37-åringen overfor iTromsø mandag kveld.

HUNDEBÆSJ: Mandag tok Henriette Robertsen med seg en stor pose hundebæsj som andre hadde kastet fra seg i naturen i Tromsdalen. Foto: Privat 

– Mangel på folkeskikk

Hun forteller at hundebæsjen ofte ligger i poser, men at eierne av de firbeinte rett og slett ikke har tatt seg bryet med å bære hundeposene og dermed kaster posene fra seg på bakken.

– Det er sløvskap og mangel på folkeskikk. Når du har tatt på deg ansvaret med å ha hund, må du også ta på deg ansvaret med å plukke opp etter den og ta med deg søpla hjem.

Robertsen forteller at det kommer hundeboks i området etter hvert.

HUNDEBOKS: Det kommer hundeboks i området etterhvert, men inntil den er på plass på hundeeiere ta med seg søpla hjem. Bildet er fra da Henriette Robertsen luftet dachsen sin, kalt Raga Tornado, opp steintrappa til Fjellheisen mandag. Foto: Privat 

– Men kommunen kan ikke bare sette opp en hundeboks hvor som helst uten avklaring fra grunneierne. Til den er på plass må folk plukke opp hundens etterlatenskaper og ta den med seg til nærmeste søppelboks, sier 37-åringen som selv jobber i Park og vei i Tromsø kommune.

– Jeg mener folk må vise respekt og ikke forsøple på den måten. Det er en smal sak å plukke opp etter dyrene sine, slår hun fast.