Da masse folk dukket opp utenfor Johovas Vitner, fikk de «Pokégymen» fjernet

Jehovas Vitner fryktet at «Pokémon»-spillere skulle ødelegge hagen deres.

POPULÆRT: Mobilspillet «Pokémon Go» har blitt enormt populært, og i Tromsø kan man se spillere over hele byen. Foto: Ida Ramberg 

nyheter

KROKEN: Tidligere var en såkalt ”Pokégym” i det kanonpopulære mobilspillet ”Pokémon Go” plassert ved Rikets Sal – Jehovas Vitners forsamlingshus – i Kroken.

En ”Pokégym” er i spillet et punkt der spillerne kan møtes, trene pokémons og sloss mot hverandres pokémons. Rundt disse punktene samler det seg gjerne mange spillere.

Har fjernet den

Men nå er altså Pokégymmen ”Rikets Sal” borte fra spillet. Det er ikke tilfeldig.

– Det er vi som har fått den fjernet, bekrefter Øyvind Jensen, eldste i Jehovas Vitner i Tromsø.

– Årsaken er at det var så mange folk som sprang rundt på plenen vår, og i blomsterbedene våre. Vi har vært mye plaget med hærverk tidligere, og ble litt smånervøse av å ha masse folk som sprang rundt og ikke var så nøye med hvor de sto, forklarer han.

Tok kontakt

Å fjerne gymmen var ifølge Jensen en smertefri prossess.

– Vi tok bare kontakt med dem og forklarte problemstillingen, og det var helt i orden å ta den bort.

Før Jehovas Vitner ble klar over at de hadde en «Pokégym» i hagen, begynte de å legge merke til at det kom en masse folk.

– Men da vi så at de sprang rundt med mobilen, forsto vi hva det gjaldt, sier Jensen.

– Det er ikke så mye som har blitt ødelagt, men potensielt kan det bli det, og vi liker å ha ting på stell her. Folk må gjerne spille spillet, men vi vil ikke ha folk som trykker i hekkene og blomsterbedene våre. Men de må gjerne komme på besøk ellers, sier han.


  • Les også:

    Se bilder av Pokemon-jakten i Kirkeparken

    Kirkeparken er virkelig en av plassene du bør stikke innom om du ønsker deg mange Pokemons. Vår fotograf stakk innom for å se om noen jaktet de digitale monstrene.