Kofferten din er verdt langt mer enn du tror

De aller fleste nordmenn tror ikke feriekofferten er verdt over 10.000 kroner. Gjennomsnittet viser imidlertid at det er langt fra sannheten.

VERDIFULL: Feriekofferten er verdt langt mer enn det folk flest tror. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

Kommunikasjonssjef: Stein Vidar Loftås i i Sparebanken Nord-Norge. Foto: Sparebanken Nord-Norge 

nyheter

TROMSØ: Sparebanken Forsikring fikk nylig gjennomført en undersøkelse av Respons Analyse, der nordmenn ble spurt om hvor mye de trodde deres koffert med innhold fra sist utenlandstur var verdt.

Hele syv av 10 antok at den samlede verdien var under 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Reisende får dekket utgifter i forbindelse med Tyrkia

– Dette er mye lavere enn det vi ser er reelle tall. I virkeligheten ligger erstatningsutbetalingene for tapt bagasje på mellom 30 til 40.000 kroner, sier kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, Stein Vidar Loftås til iTromsø.

Dumt å reise uten

I undersøkelsen var det bare én av 10 som anslo verdien til å være høyere enn 20.000 kroner.

– Folk flest tror bagasjen deres er verdt langt mindre enn hva som faktisk er tilfelle. Det kan rett og slett virke som om folk undervurderer verdien av det de har med seg, sier Loftås.

Moralen er i hvert fall klar:

– Det er veldig dumt å reise uten forsikring. Jeg tror mange får seg et sjokk hvis de egentlig tenker nøyere over hvor mye verdier de reiser med. Mange, spesielt unge mennesker, tenker at det er ganske ufarlig å reise uten forsikring siden innholdet i kofferten har liten verdi, men det er ganske langt fra sannheten, påpeker han.

Dyr elektronikk

Ifølge Loftås er de reelle utbetalingen på rundt 35.000 kroner for tapt koffert.

– Det er mye penger og mye mer enn man tror, sier kommunikasjonssjefen.

Ifølge Loftås er det særlig elektronikk som drar verdien opp.

LES OGSÅ: Tromsø-mann overtar som markedssjef i Sparebanken Nord-Norge

– Vi reiser på ferie med mobiltelefon, Ipad, hodetelefoner og mye annen elektronikk, som fort har en stor verdi. Kvinner tenker kanskje ikke over det, men de har ofte med seg dyre merkeklær og dyre sminke- og toalettsaker som alene er verdt tusenvis av kroner, sier Loftås.

Oppfordringen hans er derfor klar: Reis med forsikring og ikke pakk smykker og elektronikk i kofferten.

– Ikke alle får med seg at verdisaker som smykker og elektronikk ikke skal pakkes i kofferten, men tas med i håndbagasjen, sier Loftås.