Skal bade med flere hundre tusen volt

Andreas Wahl lover et forrykende vitenshow i Tromsø.

DØDELIG ELEKTRISK: Fysiker og tv-personlighet Andreas Wahl er klar for nytt show i Tromsø. Her skal han blant annet bade med flere hundre tusen volt, samt være lynavleder for et innendørs lyn. 

nyheter

Fysiker og tv-personlighet Andreas Wahl gjester Tromsø to ganger med to ulike show i løpet av sensommeren og høsten.

Wahl er blant annet kjent fra NRK-programmene «Folkeopplysningen» og «Med livet som innsats». Sistnevnte fikk han stor oppmerksomhet for tidligere i år, etter at han blant annet prøvde å skyte seg selv under vann.

Elektrisitet

Nå er han klar med det forrykende vitenshowet «Elektrisk» på The Edge, 4. oktober i storsalen.

LES OGSÅ: Disse Langnes-elevene stakk av med gjev vitenskapspris

– Det er en forestilling som bygger på elektrisitet, derav navnet. Den tar for seg den hverdagslige, kjedelige, men også dypt fascinerende og dødelige elektrisiteten, sier Wahl.

I vinter hadde han stor suksess med showet sørpå, og nå håper han at også den elektriske underholdningen vil slå an lenger nord.

– Jeg leker litt med den dødelige biten av elektrisiteten. Jeg har planer om å bade med noen hundre tusen volt i Tromsø. Jeg vil også være lynavleder for et innendørs lyn på en million volt. Det er 4.000 ganger mer enn det du har i stikkontakten, forklarer han.

Ikke redd

Til tross for at det er farlige stunts han utfører live på en scene, så er han aldri redd.

– Jeg vil ikke si jeg er redd, men veldig fokusert. Og risikoen er stor nok til at jeg ikke har lyst til å gjøre det en gang for mye, innrømmer Wahl.

LES OGSÅ: RakettNatt forener musikk og vitenskap

«Elektrisk»-showet kommer først til Tromsø i oktober, men allerede neste uke vil det også være mulig å få med seg noen stunts fra Wahl. Han er nemlig på programmet til DebutUka på UiT 22. august, med showet «Energisk».

– På DebutUKA skal jeg gjøre et show proppfullt av effekter jeg får plass til i kofferten, alt knyttet til energi. Motsetningen er stor til «Elektrisk», hvor jeg har med crew og to lynmaskiner, men jeg liker begge deler, sier han.