Breivika: Allerede denne uka ankom flere av de internasjonale studentene universitetet, men det er først neste uke det store innrykket kommer. Da er det nemlig studiestart for samtlige studenter ved UiT. I år hadde hele 7.236 personer UiT som sitt førstevalg. I fjor var tallet 6.628.

909 på venteliste

Den økende interessen for Universitetet i Tromsø fører også til at flere personer trenger tak over hodet.

Til tross for at det har blitt bygd nye studentboliger på Dramsveien, står fortsatt flere hundre studenter på venteliste for studentboliger.

– Dagens venteliste er på 909, så tallet har gått litt ned, sier Isabell Bjørkli Larsen, kommunikasjonssjef Norges Arktiske Studentsamskipnad.

I starten av august var ventelista på 948 personer.

Nødovernatting

Dersom noen av studentene ikke har ordnet boligplass innen studiestart, tilbyr studentsamskipnaden nødovernatting i Åsgårdveien. Forrige uke var det 48 personer som hadde reservert overnattingsplass der.

– Det er en person som har flyttet inn i de midlertidig overnattingslokalene, og det er nå cirka 70 personer som har reservert plass. Denne økningen kom som forventet. Det er veldig mange som har denne nødovernattingen som en backup, ser Larsen.

Hun legger ikke skjul på at de nå er inne i en svært travel tid hos studentsamskipnaden.

– For oss som jobber direkte mot studentene, så er det veldig travelt. Det er denne tiden som er mest hektisk for oss, men samtidig den artigste, sier hun.