Under ei uke til studiestart: Over 900 mangler bolig

Neste uke er det studiestart ved UiT-Norges arktiske universitet, men slettes ikke alle studentene har ordnet seg tak over hodet før de ankommer Nordens Paris.

NØDOVERNATTING: Dette stedet, som egentlig fungerer som eksamenslokaler, skal kommende uker huse studenter som ikke har fått et sted å bo. Nå har hele 70 personer reservert plass der. Her er Isabell Bjørkli Larsen (t.v.), kommunikasjonssjef Norges Arktiske Studentsamskipnad, sammen med Guri Nilsen, avdelingsleder for studentboliger. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

Breivika: Allerede denne uka ankom flere av de internasjonale studentene universitetet, men det er først neste uke det store innrykket kommer. Da er det nemlig studiestart for samtlige studenter ved UiT. I år hadde hele 7.236 personer UiT som sitt førstevalg. I fjor var tallet 6.628.

909 på venteliste

Den økende interessen for Universitetet i Tromsø fører også til at flere personer trenger tak over hodet.

Til tross for at det har blitt bygd nye studentboliger på Dramsveien, står fortsatt flere hundre studenter på venteliste for studentboliger.

LES OGSÅ: Her skal de huse studenter som ikke har funnet bolig

– Dagens venteliste er på 909, så tallet har gått litt ned, sier Isabell Bjørkli Larsen, kommunikasjonssjef Norges Arktiske Studentsamskipnad.

I starten av august var ventelista på 948 personer.

Nødovernatting

Dersom noen av studentene ikke har ordnet boligplass innen studiestart, tilbyr studentsamskipnaden nødovernatting i Åsgårdveien. Forrige uke var det 48 personer som hadde reservert overnattingsplass der.

– Det er en person som har flyttet inn i de midlertidig overnattingslokalene, og det er nå cirka 70 personer som har reservert plass. Denne økningen kom som forventet. Det er veldig mange som har denne nødovernattingen som en backup, ser Larsen.

LES OGSÅ: Skal du leie bolig? Da kan det være lurt å sjekke denne nettsiden først

Hun legger ikke skjul på at de nå er inne i en svært travel tid hos studentsamskipnaden.

– For oss som jobber direkte mot studentene, så er det veldig travelt. Det er denne tiden som er mest hektisk for oss, men samtidig den artigste, sier hun.